Hverdags-frittata der smager af forår

Nem hverdagsfavorit med masser af grønt. Servér frittata med en skive rugbrød

Fritatas
© Anders Schønnemann

Hverdags-frittata der smager af forår

4 personer

Det skal du bruge:

Frittata

  • 1 løg
  • 250 g små tomater
  • 200 g babyspinat
  • 300 g kogte kartofler
  • 100 g parmaskinke
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • salt og peber
  • 1 hel mozzarella

Topping

  • 1 bundt radiser
  • 1 byndt purløg

Tilbehør

  • Rugbrød

Det skal du gøre:

  1. Tænd ovnen på 175 °. Hak løget.
  2. Skyl tomater og spinat. Skær tomater i skiver, eller halvér dem.
  3. Afdryp spinaten, og slyng den tør.
  4. Skær kartoflerne i skiver. Skær skinke i mindre stykker.
  5. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen.
  6. Svits løg, presset hvidløg og kartofler i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen.
  7. Tag panden af varmen og tilsæt tomater.
  8. Pisk æg med cremefraiche, og hæld på panden. Vend godt rundt.
  9. Tilsæt parmaskinke, og krydr med salt og peber.
  10. Top med mozzarella i mindre stykker og stil panden i den varme ovn.
  11. Bag frittataen i ca. 25 minutter, til massen er gylden.
  12. Skær radiser i skiver, og hak purløg.
  13. Top frittataen med radiser og purløg og servér med rugbrød.