Hverdags-frittata der smager af forår
Nem hverdagsfavorit med masser af grønt. Servér frittata med en skive rugbrød
AfLone Kjær
Hverdags-frittata der smager af forår
4 personer
Det skal du bruge:
Frittata
- 1 løg
- 250 g små tomater
- 200 g babyspinat
- 300 g kogte kartofler
- 100 g parmaskinke
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche
- salt og peber
- 1 hel mozzarella
Topping
- 1 bundt radiser
- 1 byndt purløg
Tilbehør
- Rugbrød
Det skal du gøre:
- Tænd ovnen på 175 °. Hak løget.
- Skyl tomater og spinat. Skær tomater i skiver, eller halvér dem.
- Afdryp spinaten, og slyng den tør.
- Skær kartoflerne i skiver. Skær skinke i mindre stykker.
- Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen.
- Svits løg, presset hvidløg og kartofler i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen.
- Tag panden af varmen og tilsæt tomater.
- Pisk æg med cremefraiche, og hæld på panden. Vend godt rundt.
- Tilsæt parmaskinke, og krydr med salt og peber.
- Top med mozzarella i mindre stykker og stil panden i den varme ovn.
- Bag frittataen i ca. 25 minutter, til massen er gylden.
- Skær radiser i skiver, og hak purløg.
- Top frittataen med radiser og purløg og servér med rugbrød.