© Frederikke Heiberg

Welsh rarebit - walisisk ostebrød med øl

En lækker walisisk opskrift hvor cheddarosten smeltes med øl, før den hældes over brødet og gratineres. Salat indgår ikke i den klassiske opskrift, men det gør den her – i form af en ganske intens og stærk løgsalat. Sød engelsk sauce hører sig til.

Opskrift til 4 personer

salatløg 1 stk., lille
salt 2 tsk.
løgspirer en god håndfuld
agurk ½
groftrevet cheddarost 200 g
smør 2 spsk.
mørk ale 3 spsk.
æg 1 stk.
hvidt brød 4 skiver
engelsk sauce

Sæt ovnen på 225º. Skær løget i tynde skiver, og vend dem med salt i en skål. Lad løget træk­- ke og blive mildt, mens du laver din welsh rarebit.

Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt osten, og rør rundt. Tilsæt øllet lidt ad gangen, når osten begynder at smelte. Rør rundt, til blandin­­gen er jævn og tyk.

Tilsæt det piskede æg, og rør rundt. Fordel ostecremen på de fire brødskiver, og gratinér dem i ovnen, til osten har fået en fin gylden farve.

Skyl de saltede løg, og dup dem tørre. Skær agurk i tynde skiver, og vend dem med løg og løgspirer. Servér til det varme ostebrød med en god omgang dryp af engelsk sauce.