Vegge-wrap med hummus, kål, spicy agurk og sesam
Prøv disse lækre tortillaer med sprød kål og spicy agurker.
AfLone Kjær
Vegge-wrap med hummus, kål, spicy agurk og sesam
4 personer.
Vi snyder lidt, når vi laver hummus i hverdagen ...
Smagen er i top, for hummus smager skønt i wraps med sprød kål og spicy agurker.
Det skal du bruge:
Hurtig hummus
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. ristet spidskommen
- 1 spsk. tahin
- Revet skal og saft af
- 1 ubehandlet citron
- ½ dl olivenolie
- Lidt kogende vand
- Flagesalat
Fyld
- ½ spidskål
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 200 g edamamebønner
- 4 tsk. ristede sesamfrø
- 1 bundt frisk koriander
- 8 fuldkornstortillaer
Spicy agurker
- 1 agurk
- 1 chili
- 1 dl æbleeddike
- 75 g rørsukker
Sådan gør du:
- Skyl kikærterne rigtig godt, og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin og revet skal og saft af citronen.
- Kør og spæd til med olivenolie lidt ad gangen. Spæd til med kogende vand, indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med salt.
- Snit kålen fint, og drys den med salt og sukker. Kram kålen godt, og vend den med edamamebønnerne.
- Halvér agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver. Drys agurkeskiverne med lidt salt.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
- Kom eddike og sukker i en lille gryde og kog op, til sukkeret er lige netop opløst.
- Vrid agurkerne fri for salt, og kom dem i en skål med chilien. Hæld lagen over agurkerne, og afkøl dem.
- Lun tortillaerne, og smør dem med hummus. Top med sprød kål og afdryppet agurkesalat. Drys med ristede sesamfrø og frisk koriander, og rul sammen.
- Halvér tortillaerne – og nyd.