Vi snyder lidt, når vi laver hummus i hverdagen ... Smagen er i top, for hummus smager skønt i wraps med sprød kål og spicy agurker.
Det skal du bruge:
Hurtig hummus
1 dåse kikærter
1 fed hvidløg
1 tsk. ristet spidskommen
1 spsk. tahin
Revet skal og saft af
1 ubehandlet citron
½ dl olivenolie
Lidt kogende vand
Flagesalat
Fyld
½ spidskål
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
200 g edamamebønner
4 tsk. ristede sesamfrø
1 bundt frisk koriander
8 fuldkornstortillaer
Spicy agurker
1 agurk
1 chili
1 dl æbleeddike
75 g rørsukker
Sådan gør du:
Skyl kikærterne rigtig godt, og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin og revet skal og saft af citronen.
Kør og spæd til med olivenolie lidt ad gangen. Spæd til med kogende vand, indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med salt.
Snit kålen fint, og drys den med salt og sukker. Kram kålen godt, og vend den med edamamebønnerne.
Halvér agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver. Drys agurkeskiverne med lidt salt.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Kom eddike og sukker i en lille gryde og kog op, til sukkeret er lige netop opløst.
Vrid agurkerne fri for salt, og kom dem i en skål med chilien. Hæld lagen over agurkerne, og afkøl dem.
Lun tortillaerne, og smør dem med hummus. Top med sprød kål og afdryppet agurkesalat. Drys med ristede sesamfrø og frisk koriander, og rul sammen.