Her finder du opskriften på lækker unghanebryst med bønnesalat og glace. Unghanebryst er lige en tak mere lækkert og fuld af smag end kylling. En bønnepuré af hvide bønner, en salat med grønne bønner og en timian-glace fuldender retten.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Personer
Unghanebryst
2
stk.
unghanebryst
smør til stegning
½
lille håndfuld timian
salt og peber
Bønnepuré
50
g
hvide tørrede bønner
25
g
parmesanost
½
stk.
citron
1
dl
fløde
¼
dl
bouillon
salt og peber
Bønnesalat
100
g
grønne bønner
50
g
spæde salater
1½
spsk.
olivenolie
½
spsk.
balsamicoeddike
Timian-glacee
½
skalotteløg
½
spsk.
olivenolie
2½
friske timian kviste
½
dl
balsamicoeddike
½
dl
kalvefond
1
dl
rødvin
½
spsk.
honning
15
g
smør
peber
Sådan gør du:
Skyl de hvide bønner, og sæt dem i blød i koldt vand i mindst 10 timer. Kassér derefter vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 1 time.
Kassér kogevandet, og blend bønnerne med parmesanost, revet citronskal og fløde. Spæd til med lidt bouillon, til pureen har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Dup kødet tørt. Krydr med salt og peber, og brun det i smør, til det er gyldent. Læg det dernæst med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir. Krydr med lidt timian, og steg i ovnen ved 200° i ca. 15 min.
Hak løget. Varm olien i en gryde, og steg løget et par minutter, uden det tager farve.
Tilsæt timian og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Tilsæt bouillon og rødvin, og kog ind til det halve.
Si saucen, og hæld den tilbage i gryden. tilsæt honning, og kog, til glacen tykner. tag gryden af varmen, og montér med smør. Smag til med peber.
Nip bønnerne, damp dem i 2 min. og afkøl. Skyl salaten, og slyng den tør. Vend bønner med salat, olivenolie og eddike.
Anrét pureen på tallerkenerne, og servér med ungehanebryst, bønnesalat, og dryp timian-glace over.