De lækre tunfrikadeller er af tun fra dåse. De serveres i en aromatisk tomatsauce med masser af grønt, så alt, du behøver ved siden af, er groft brød eller lidt kogt pasta.
Det skal du bruge:
Tunfrikadeller
Ca. 220 g drænet tun fra dåse (2-3 dåser, afhængigt af hvilken tun du køber)
1 løg
1 håndfuld persille
1 æg
2 spsk. rasp
2 spsk. cremefraiche
Flagesalt og peber
Revet skal af 1 ubehandlet citron
Olivenolie til stegning
Tomatsauce
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ courgette
1 spsk olivenolie
2 tsk. oregano
2 dåser cherrytomater
2 spsk. balsamicoeddike
Brun farin
Flagesalt og peber
1 bundt frisk oregano
Groft brød eller pasta
Sådan gør du:
Tunfrikadeller
Afdryp tunen, og kom den i en skål.
Findel med en gaffel.
Pil løget, og hak det.
Skyl og hak persillen.
Vend løg, persille, æg, rasp og cremefraiche med tun til en fars.
Krydr med salt og peber, og vend med revet citronskal.
Varm olien på en pande, og form små frikadeller af farsen.
Steg dem sprøde i olien i ca. 3-4 min. på hver side.
Tomatsauce
Pil løget, og hak det.
Pres hvidløget.
Skær peberfrugt og courgette i små tern.
Varm olien i en sauterpande, og steg løg, hvidløg og grøntsager et par minutter under omrøring.
Tilsæt oregano, cherrytomater og balsamico, og lad det simre i ca. 5 min. under låg.
Fjern låget, og lad det simre i yderligere 3 min.
Smag nu saucen til med lidt brun farin, flagesalt og peber.
Kom tunfrikadellerne i tomatsaucen, og top med oregano.
Servér med groft brød eller friskkogt pasta
Tip:
Du kan sagtens få god kvalitetstun på dåse. Min favorit er Bonito i olivenolie, da den smager virkelig godt og ligger i fine hele stykker. Kig alternativt efter det blå mærke MSC på dåsen, hvis du vil gå efter bæredygtig tun med god samvittighed.