Toscanske kartoffelsuppe
© Tia Borgsmidt

Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål

Fyldig, mættende og vidunderlig velsmagende suppe, der serveres med lunt surdejsbrød.

Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål

Suppen har et lækkert fyld af kartofler, grøntsager og den italienske salsicciapølse, som bidrager med masser af smag og krydderi.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kartoffelsuppe

  • 100 g salsicciapølser
  • 1 løg
  • ½ fed hvidløg
  • 250 g kartofler
  • 1 porrer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 kviste frisk timian
  • ¾ l bouillon
  • 150 g kål, fx hvidkål, spidskål eller grønkål
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Tilbehør

  • frisk oregano
  • evt. groft brød/surdejsbrød

Sådan gør du

Toscansk kartoffelsuppe

  1. Skær pølserne i skiver.
  1. Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  1. Pres hvidløget.
  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  1. Rens porrerne, og skær i ringe.
  1. Varm olien i en gryde, og steg pølserne ved god varme, til de bliver let sprøde.
  1. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og porrer, og vend rundt.
  1. Lad det stege et par minutter.
  1. Tilsæt timian, og hæld bouillon på.
  1. Lad suppen simre under låg i ca. 10 min.
  1. Skær kålen i grove tern.
  1. Kom kål i gryden, og varm op et kort øjeblik, til kålen falder lidt sammen.
  1. Tag timiankviste op, og legér suppen med lidt fløde.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Servér suppen i dybe tallerkener, og top med oregano.
  1. Gerne med groft brød som tilbehør.