© Tia Borgsmidt Hovedret Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål Fyldig, mættende og vidunderlig velsmagende suppe, der serveres med lunt surdejsbrød. Af Lone Kjær — 04. oktober 2023 Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål Suppen har et lækkert fyld af kartofler, grøntsager og den italienske salsicciapølse, som bidrager med masser af smag og krydderi. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Kartoffelsuppe 100 g salsicciapølser 1 løg ½ fed hvidløg 250 g kartofler 1 porrer 1 spsk. olivenolie 1 kviste frisk timian ¾ l bouillon 150 g kål, fx hvidkål, spidskål eller grønkål 1 dl piskefløde flagesalt og peber Tilbehør frisk oregano evt. groft brød/surdejsbrød Sådan gør du Toscansk kartoffelsuppe Skær pølserne i skiver. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Pres hvidløget. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og skær i ringe. Varm olien i en gryde, og steg pølserne ved god varme, til de bliver let sprøde. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og porrer, og vend rundt. Lad det stege et par minutter. Tilsæt timian, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg i ca. 10 min. Skær kålen i grove tern. Kom kål i gryden, og varm op et kort øjeblik, til kålen falder lidt sammen. Tag timiankviste op, og legér suppen med lidt fløde. Smag til med flagesalt og peber. Servering Servér suppen i dybe tallerkener, og top med oregano. Gerne med groft brød som tilbehør. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare Hovedret Fransk simremad: Coq au vin, balsamicoløg og knust agurk Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Chicken Tikka Masala med blomkålsris og lune nanbrød