Torskedeller med spicy agurker
© Anders Schønnemann

Torskedeller med spicy agurker

Glem alt om færdigkøbt fiskefars og rør i stedet din egen fars til de lækreste fiskefrikadeller. Servér med spicy agurker, en nem remoulade og enten kartofler eller rugbrød.

Til 4 personer

SPICY AGURKER
1 agurk
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 røde chilier
1 lille bundt frisk koriander
2 spsk. fishsaucesaft
saft af 4 lime
2 tsk. sukker
1 spsk. sesamolie
2 spsk. saltede mandler

TORSKEDELLER
400 g torskefilet
1 tsk. groft salt
1 lille løg
2-3 spsk. hvedemel 1 æg
1 dl letmælk
peber, friskkværnet olivenolie til stegning

HJEMMELAVET REMOULADE
50 g finthakket pickels fra Cervera
3 spsk. mayonnaise
1 lille bundt purløg
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

• Skær agurkerne i skiver. Drys med salt, og lad dem stå ca. 15 min. Skyl dem og vrid dem fri for vand.

• Hak løg, hvidløg, chili og koriander, og rør det sammen. Tilsæt sukker, limesaft, fishsauce og olie, og hæld lagen over agurkerne. Drys med hakkede saltede mandler lige inden servering.

• Skær torskefileterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocesser. Tilsæt salt og kør, indtil fiskekødet er hakket og sejt.

• Kom fiskefarsen i en skål. Pil og riv løget, og rør farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr med peber, og stil farsen køligt i ca. 30 minutter.

• Varm olien på en slip-let-pande. Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne i ca. 7 minutter på hver side ved middel varme.

• Rør pickels med mayonnaise og klippet purløg. Smag til med salt og peber. Servér fiskedellerne med spicy agurker, remoulade og kogte kartofler eller rugbrød.