Tom Yum suppe
© Tia Borgsmidt

Thaisuppe: Tom Yum med rejer og svampe

Med en god bouillon og tom yum-pasta får suppen den autentiske smag, som var du i Thailand.

Thaisuppe med rejer og svampe

Tom Yum er en af de mest kendte thaisupper, og hvis du endnu ikke har smagt den, er det på tide. Suppen er lynhurtig at lave og giver masser af smag og varme på kolde efterårsdage.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tom Yum

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • 1 stængler citrongræs
  • 125 g blandede svampe
  • 200 g rejer med skal
  • ¾ l grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. tom yum-pasta (fås i velassorterede butikker)
  • ¼ dl fiskesauce
  • ½ lime
  • evt. lidt sukker
  • ½ bundt koriander

Sådan gør du

Tom Yum

  1. Pil løget, og skær i skiver.
  1. Pres hvidløgene.
  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  1. Giv citrongræs et slag i bunden, så aromaerne frigives.
  1. Fjern de yderste blade, og snit citron græs fint.
  1. Rens svampene.
  1. Fjern skallerne og den lille sorte tarm fra rejerne.
  1. Sæt en gryde over med bouillon, og rør med tom yum-pasta.
  1. Tilsæt løg, hvidløg, chili og citrongræs, og lad det simre i bouillonen i ca. 10 min.
  1. Tilsæt svampe og rejer, og kog op.
  1. Smag nu til med fiskesauce, limesaft og evt. lidt sukker.

Servering

  1. Fordel suppen i skåle, og top med frisk koriander.