Med en god bouillon og tom yum-pasta får suppen den autentiske smag, som var du i Thailand.
Af
Lone Kjær
— 05. september 2023
Thaisuppe med rejer og svampe
Tom Yum er en af de mest kendte thaisupper, og hvis du endnu ikke har smagt den, er det på tide. Suppen er lynhurtig at lave og giver masser af smag og varme på kolde efterårsdage.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Tom Yum
½
løg
1
fed hvidløg
½
rød chili
1
stængler citrongræs
125
g
blandede svampe
200
g
rejer med skal
¾
l
grøntsagsbouillon
1
spsk.
tom yum-pasta (fås i velassorterede butikker)
¼
dl
fiskesauce
½
lime
evt. lidt sukker
½
bundt koriander
Sådan gør du
Tom Yum
Pil løget, og skær i skiver.
Pres hvidløgene.
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
Giv citrongræs et slag i bunden, så aromaerne frigives.
Fjern de yderste blade, og snit citron græs fint.
Rens svampene.
Fjern skallerne og den lille sorte tarm fra rejerne.
Sæt en gryde over med bouillon, og rør med tom yum-pasta.
Tilsæt løg, hvidløg, chili og citrongræs, og lad det simre i bouillonen i ca. 10 min.
Tilsæt svampe og rejer, og kog op.
Smag nu til med fiskesauce, limesaft og evt. lidt sukker.
Servering
Fordel suppen i skåle, og top med frisk koriander.