Tatar til hovedret
© Anders Schønnemann

Tatar til hovedret

Rør tartaren med lidt cremefraiche, sennep og cognac, så bliver den lidt mindre rå i udtrykket. Ekstra lækker opskrift, synes vi. Serveres her med sprøde sellerifritter og salat.

Opskrift til 4 personer

knoldselleri 1 stk.
olivenolie
kalvetatar 600 g
cremefraiche 38 %, 8 spsk.
dijonsennep 2 tsk.
cognac 2 tsk.
salt og peber
rødløg 1 stk.
kapers 4 spsk.
blandet salat 4 håndfulde

Skær den rensede knoldselleri ud i tynde strimler ligesom pommes frites. Kom olie på en stor pande, og steg dem gyldne og møre. Del evt. portionen op i to. Rør kødet med cremefraiche, sennep og cognac. Smag til, og del det i fire bøffer.

Læg bøfferne på hver sin tallerken, og drys finthakket rødløg og kapers over. Servér med sellerifritter og salaten, der evt. kan dryppes med vinaigrette.