Tagine med lam, abrikoser og kikærter

I Mellemøsten tilberedes adskillige retter i en tagine for at bevare mest smag og aroma - og så er det heller ikke helt skidt for det visuelle i retten.

Tagine med lam, abrikoser og kikærter

I Mellemøsten tilberedes adskillige retter i en tagine for at bevare mest smag og aroma. Her bliver retten tilberedt i en tagine i ovnen, men oprindelig bliver den tilberedt over glødende kul. Har du ikke en tagine, så kan du bruge en støbejernsgryde med låg i stedet.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tagine:

  • 75 g sorte kikærter
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g lammekød, afpudset, i tern fx lammebov eller kølle
  • ¼ dl hvedemel
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk. kanelstænger
  • 1½ stk. kardemomme-kapsler
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåser hakkede tomater
  • 50 g frisk babyspinat
  • 50 g tørrede abrikoser
  • fladbrød
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • ½ Bundt mynte

Salat:

  • 50 g babyspinat
  • 1 stk. appelsiner
  • ½ stk. granatæble
  • 25 g dadler
  • ½ Bundt persille
  • ½ Bundt bredbladet mynte
  • olivenolie

Tagine:

  1. Hæld kikærterne i en skål, og dæk med koldt vand. Lad dem stå ca. 10 timer.
  2. Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde, og brun kødet. Tilsæt løg, og lad det stege et par minutter.
  3. Drys mel over, og krydr med salt og peber. Vend rundt.
  4. Tilsæt presset hvidløg, kanel, kardemommefrø og spidskommen, og vend med hakkede tomater.
  5. Kom det hele i en tagine, og sæt den i ovnen i ca. 1 time ved 175°.
  6. Tilsæt udblødte kikærter, og sæt tilbage i ovnen i yderligere ca. 1 time.
  7. Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde.
  8. Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom abrikoser og spinat i taginen, og sæt den tilbage i ovnen i ca. 15 min.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Servér lammetaginen med spinatsalat, yoghurt, mynte og fladbrød samt spinatsalat med appelsin og dadler. Savner du mere fylde, så vend lidt kogt couscous i salaten.

Salat:

  1. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær i skiver. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud. Si kernerne fra.
  2. Anret spinat med appelsiner, granatæble, dadler uden sten og masser af friske krydderurter. Dryp olivenolie og saften fra granatæblet over, og servér til taginen.