Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tagine med lam, abrikoser og kikærter

I Mellemøsten tilberedes adskillige retter i en tagine for at bevare mest smag og aroma. Her bliver retten tilberedt i en tagine i ovnen, men oprindelig bliver den tilberedt over glødende kul. Har du ikke en tagine, så kan du bruge en støbejernsgryde med låg i stedet.

4 personer (tagine) kikærter sorte 150 g løg 2 stk. olivenolie 2 spsk. lammekød 500 g, afpudset, i tern, fx lammebov eller kølle hvedemel 1⁄2 dl salt og peber hvidløg 2 fed kanelstænger 1 stk. kardemomme-kapsler 3 stk. spidskommen 1 tsk. stødt hakkede tomater 2 dåser babyspinat, 100 g frisk tørrede abrikoser 100 g salt og peber fladbrød yoghurt naturel 5 dl mynte 1 bundt • Hæld kikærterne i en skål, og dæk med koldt vand. Lad dem stå ca. 10 timer. • Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde, og brun kødet. Tilsæt løg, og lad det stege et par minutter. • Drys mel over, og krydr med salt og peber. Vend rundt. • Tilsæt presset hvidløg, kanel, kardemommefrø og spidskommen, og vend med hakkede tomater. • Kom det hele i en tagine, og sæt den i ovnen i ca. 1 time ved 175°. • Tilsæt udblødte kikærter, og sæt tilbage i ovnen i yderligere ca. 1 time. • Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde. • Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom abrikoser og spinat i taginen, og sæt den tilbage i ovnen i ca. 15 min. • Smag til med salt og peber. • Servér lammetaginen med spinatsalat, yoghurt, mynte og fladbrød samt spinatsalat med appelsin og dadler. Savner du mere fylde, så vend lidt kogt couscous i salaten.
4 personer (salat) babyspinat 100 g appelsiner 2 stk. granatæble 1 stk. dadler 50 g persille 1 bundt bredbladet mynte 1 lille bundt olivenolie • Skyl spinaten, og slyng den tør. Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær i skiver. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud. Si kernerne fra. • Anret spinat med appelsiner, granatæble, dadler uden sten og masser af friske krydderurter. Dryp olivenolie og saften fra granatæblet over, og servér til taginen.

Relaterede Artikler