Tagine med lam, abrikoser og kikærter

I Mellemøsten tilberedes adskillige retter i en tagine for at bevare mest smag og aroma. Her bliver retten tilberedt i en tagine i ovnen, men oprindelig bliver den tilberedt over glødende kul. Har du ikke en tagine, så kan du bruge en støbejernsgryde med låg i stedet.

null

4 personer (tagine) kikærter sorte 150 g løg 2 stk. olivenolie 2 spsk. lammekød 500 g, afpudset, i tern, fx lammebov eller kølle hvedemel 1⁄2 dl salt og peber hvidløg 2 fed kanelstænger 1 stk. kardemomme-kapsler 3 stk. spidskommen 1 tsk. stødt hakkede tomater 2 dåser babyspinat, 100 g frisk tørrede abrikoser 100 g salt og peber fladbrød yoghurt naturel 5 dl mynte 1 bundt • Hæld kikærterne i en skål, og dæk med koldt vand. Lad dem stå ca. 10 timer. • Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde, og brun kødet. Tilsæt løg, og lad det stege et par minutter. • Drys mel over, og krydr med salt og peber. Vend rundt. • Tilsæt presset hvidløg, kanel, kardemommefrø og spidskommen, og vend med hakkede tomater. • Kom det hele i en tagine, og sæt den i ovnen i ca. 1 time ved 175°. • Tilsæt udblødte kikærter, og sæt tilbage i ovnen i yderligere ca. 1 time. • Hæld yoghurt til afdrypning i en sigte med et klæde. • Skyl spinaten, og slyng den tør. Kom abrikoser og spinat i taginen, og sæt den tilbage i ovnen i ca. 15 min. • Smag til med salt og peber. • Servér lammetaginen med spinatsalat, yoghurt, mynte og fladbrød samt spinatsalat med appelsin og dadler. Savner du mere fylde, så vend lidt kogt couscous i salaten.
4 personer (salat) babyspinat 100 g appelsiner 2 stk. granatæble 1 stk. dadler 50 g persille 1 bundt bredbladet mynte 1 lille bundt olivenolie • Skyl spinaten, og slyng den tør. Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær i skiver. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud. Si kernerne fra. • Anret spinat med appelsiner, granatæble, dadler uden sten og masser af friske krydderurter. Dryp olivenolie og saften fra granatæblet over, og servér til taginen.

Relaterede Artikler