Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille

Få opskriften på en lækker, varm og nærende suppe - og nyd den rendyrkede luksus sammen med dine gæster.

© Anders Schønnemann

Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille

4 personer

Det skal du bruge:

  • chorizopølser 200 g
  • løg 1 stk.
  • porrer 2 stk.
  • blåmuslinger 2 kg
  • hvidløg 1 fed
  • olivenolie 1 spsk.
  • hvidvin 3 dl
  • fiskefond 6 dl (el. grøntsagsbouillon)
  • fløde 2 dl
  • persille 1 bundt
  • olivenolie 1 dl
  • citron 1 stk.
  • salt og peber
  • rosenkål 300 g
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær pølserne i små stykker. Hak løget. Skyl porrerne og skær i skiver.
  2. Fjern skægget fra muslingerne og skrub muslingerne godt. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.
  3. Varm olien i en gryde og svits pølser, løg, porre og presset hvidløg i 3-5 min. Kom muslingerne i gryde og hæld derefter hvidvin på. Kog op og tilsæt fiskefond. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de er åbne.
  4. Skyl persillen og hak den. Tag halvdelen fra og blend med olien.
  5. Kom fløde og persille i suppegryden og varm op. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Rens rosenkålen og del i blade. Damp dem et par minutter og afdryp.
  7. Fordel suppen i tallerkener. Top med rosenkål og dryp persilleolie over. Server med brød.

Relaterede Artikler