Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille
Få opskriften på en lækker, varm og nærende suppe - og nyd den rendyrkede luksus sammen med dine gæster.
AfLone Kjær
Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille
4 personer
Det skal du bruge:
- chorizopølser 200 g
- løg 1 stk.
- porrer 2 stk.
- blåmuslinger 2 kg
- hvidløg 1 fed
- olivenolie 1 spsk.
- hvidvin 3 dl
- fiskefond 6 dl (el. grøntsagsbouillon)
- fløde 2 dl
- persille 1 bundt
- olivenolie 1 dl
- citron 1 stk.
- salt og peber
- rosenkål 300 g
- groft brød
Sådan gør du:
- Skær pølserne i små stykker. Hak løget. Skyl porrerne og skær i skiver.
- Fjern skægget fra muslingerne og skrub muslingerne godt. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.
- Varm olien i en gryde og svits pølser, løg, porre og presset hvidløg i 3-5 min. Kom muslingerne i gryde og hæld derefter hvidvin på. Kog op og tilsæt fiskefond. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de er åbne.
- Skyl persillen og hak den. Tag halvdelen fra og blend med olien.
- Kom fløde og persille i suppegryden og varm op. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Rens rosenkålen og del i blade. Damp dem et par minutter og afdryp.
- Fordel suppen i tallerkener. Top med rosenkål og dryp persilleolie over. Server med brød.