© Anders Schønnemann

Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille

Få opskriften på en lækker, varm og nærende suppe - og nyd den rendyrkede luksus sammen med dine gæster.

Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille

4 personer

Det skal du bruge:

  • chorizopølser 200 g
  • løg 1 stk.
  • porrer 2 stk.
  • blåmuslinger 2 kg
  • hvidløg 1 fed
  • olivenolie 1 spsk.
  • hvidvin 3 dl
  • fiskefond 6 dl (el. grøntsagsbouillon)
  • fløde 2 dl
  • persille 1 bundt
  • olivenolie 1 dl
  • citron 1 stk.
  • salt og peber
  • rosenkål 300 g
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær pølserne i små stykker. Hak løget. Skyl porrerne og skær i skiver.
  2. Fjern skægget fra muslingerne og skrub muslingerne godt. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.
  3. Varm olien i en gryde og svits pølser, løg, porre og presset hvidløg i 3-5 min. Kom muslingerne i gryde og hæld derefter hvidvin på. Kog op og tilsæt fiskefond. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de er åbne.
  4. Skyl persillen og hak den. Tag halvdelen fra og blend med olien.
  5. Kom fløde og persille i suppegryden og varm op. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Rens rosenkålen og del i blade. Damp dem et par minutter og afdryp.
  7. Fordel suppen i tallerkener. Top med rosenkål og dryp persilleolie over. Server med brød.