© Anders Schønnemann

Suppe med muslinger, chorizo, rosenkål og persille

Få opskriften på en lækker, varm og nærende suppe - og nyd den rendyrkede luksus sammen med dine gæster.

Muslingesuppe med, chorizo, rosenkål og persille

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Suppen

  • 100 g chorizopølser
  • ½ løg
  • 1 porrer
  • 1 kg blåmuslinger
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1½ dl hvidvin
  • 3 dl fiskefond (el. grøntsagsbouillon)
  • 1 dl fløde
  • ½ bundt persille
  • ½ dl olivenolie
  • ½ citron
  • salt og peber
  • 150 g rosenkål
  • groft brød

Sådan gør du

  1. Skær pølserne i små stykker. Hak løget. Skyl porrerne og skær i skiver.
  1. Fjern skægget fra muslingerne og skrub muslingerne godt. Kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet.
  1. Varm olien i en gryde og svits pølser, løg, porre og presset hvidløg i 3-5 min.
  1. Kom muslingerne i gryde og hæld derefter hvidvin på. Kog op og tilsæt fiskefond.
  1. Læg låg på gryden og damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de er åbne.
  1. Skyl persillen og hak den. Tag halvdelen fra og blend med olien.
  1. Kom fløde og persille i suppegryden og varm op. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  1. Rens rosenkålen og del i blade. Damp dem et par minutter og afdryp.
  1. Fordel suppen i tallerkener. Top med rosenkål og dryp persilleolie over. Server med brød.