Streetfood i Singapore

6 anbefalinger til traditionelle retter i den multikulturelle by, hvor gademad, som det første sted i verden, er blevet anerkendt med stjerner i Michelin-guiden.

Der er mange fordele ved at spise gademad; det er nemt på farten, rørende billigt og samtidig en oplevelse med lokal saft og kraft. I Singapore er der desuden det fantastiske tvist, at du kan få serveret stort set hele verden på din tallerken, fordi den tidligere britisk handelskoloni også er stærkt præget af tilflytterkulturer fra især Malaysia, Indien, Kina, Pakistan og Mellemøsten – en unik fusion mellem Øst og Vest! Her får du anbefalinger til retter, du bør prøve i storbyen. Og så bør du huske at runde Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, der som den første gadebod i verden har fået en Michelin-stjerne.

1. Singapores nationalret

Hainanese chicken rice” er en aromatisk kyllinge-ret, der er meget traditionel for Singapore, og som serveres med fluffy ris, kogt i kyllingefedt, pandan-blade, ingefær og hvidløg. Blandt de gadeboder, der kan lave retten på den helt rigtige måde, er Uncle Chicken Rice på The Bedok Marketplace.

2. Unik morgenmad

Ristet toast med smør, blødkogte æg og en syltetøj lavet med kokosnød – ”Kaya Toast” – er et morgenmads-must, når du er besøger Singapore. Smag den i Chinatown fra Tong Ah Eating House, fordi det er er et stemningsfyldt sted. Kopi (kaffe) findes i mange varianter i Singapore (Kopi-tiam, Kopi-o m.fl.), så husk den.

3. Spicy suppe

”Laksa” er en aromatisk og mættende kokosmælkessuppe med chili og karry. Den serveres med nudler og enten kylling, rejer eller andre typer af fisk. Retten fusionerer det kinesiske og malaysiske køkken med hinanden og er en af de største signatur-retter for Singapore. Prøv den ved Sungei Road Laksa, der har lavet retten i årtier.

4. Kulturmiks

Rojak er en salat, der reflekterer den store kulturelle diversitet i Singapore, da den blander mange smage og ingredienser sammen. Umiddelbart giver det måske ikke mening, men på tungen er smagen fuldkommen afbalanceret, og den lækre sovs, de hakkede peanuts samt friskskårne ingefærblomster er med til at give den et pikant touch. Du finder typisk retten i kinesiske gadeboder.

5: Fried Kway Teow

En af de mest eftertragtede retter i Singapore. En lækker ret med stegte nudler, bønnespirer og purløg, men som kan varieres på mange måder. Du kan finde retten i alle de store madhaller i Singapore, og så må du jo smage dig frem for at finde ud af, hvem der laver den bedste. Start ved boden No. 18 Zion Road Fried Kway Teow.

6. Friske forårsruller

Hos Kway Guan Huat Joo Chiat Original Popiah & Kueh Pie Tie har man i 40 år håndlavet friske forårsruller efter en hemmelig og traditionel familieopskrift fra Fujianprovinsen i Kina. Den papirstyndedej er typisk fyldt med lækre dampede eller friturestegte grøntsager, kød eller tofu, peanuts og omelet. Se joochiatpopiah.com.

Tip! Brug mindst 4 dage i Singapore

Udover den lækre gademad er det en metropol, der er en meget sikker rejsedestination, og som byder på masser af spændende arkitektoniske perler og kulturoplevelser. Planlæg rejsen via Marco Polo (se også deres 5/7-dages programmer her) og hent ekstra inspiration på YourSingapore.com. Du kan flyve direkte med prisbelønnede Singapore Airlines fem gange om ugen.