Stegt torsk med sprøde kerner, brunet smør og rosenkål

Et lille stykke stegt torsk serveres helt enkelt og lækkert med rosenkål, brunet smør og sprøde ristede kerner.

Stegt torsk

Sort skål fra Notre Dame, skeer fra Vigga Svensson, keramiktallerkener i smukke nuancer fra Rosanna Svensson samt hørdug fra Himla.

© Anders Schønnemann
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sprøde kerner

  • ½ spsk. smør
  • 1 spsk. pinjekerner
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • flagesalt

Stegt torsk

  • 200 g torskefisk uden skind og ben
  • salt og peber
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ saft af citron

Tilbehør

  • 100 g rosenkål
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sprøde kerner

  1. Smelt smørret på en pande, og rist kernerne et par minutter. De må endelig ikke blive mørke.
  1. Krydr med salt og tag kernerne af panden.

Stegt torsk

  1. Del fisken i portionsstykker og krydr den med salt og peber.
  1. Varm olien op på en slip let-pande og steg fisken i 6-7 minutter i alt, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger. Vend fisken undervejs.
  1. Dryp citronsaft over.
  1. Skær lidt af bunden af kålen og del den i blade.
  1. Damp rosenkålsbladene i ca. 1 min. og afdryp.
  1. Brun smørret i en lille gryde.

Servering

  1. Anret stegt torsk på tallerkener sammen med rosenkålsblade.
  1. Top med sprøde kerner og dryp brunet smør over.