Stegt pak-choi med sojaglaserede shiitakesvampe
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Stegt pak-choi med sojaglaserede shiitakesvampe, æble og confiteret and

Det tager næsten ingen tid at tilberede denne vidunderlige hovedret, fordi vi bruger færdigtilberedt confiteret and.

Stegt pak-choi med sojaglaserede shiitakesvampe, æble og confiteret and

De sojaglaserede shiitakesvampe passer uimodståeligt godt sammen med de syrlige æbler i denne ret. Hvis du ikke kan få fat i pak-choi, så kan du sagtens bruge kinakål i stedet for.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sojaglaserede shiitakesvampe

  • 100 g shiitakesvampe
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 dl vand

Stegt pak-choi

  • 2 pak-choi afhængigt af størrelse
  • 1 spsk. olie til stegning

Topping

  • 2 confiterede andelår
  • ½ æble
  • ½ bakke karse
  • Et lille stykke vesterhavsost

Sådan gør du

Sojaglaserede shiitakesvampe

  1. Børst svampene rene, og skær i mindre stykker.
  1. Varm panden godt op.
  1. Kom svampene på panden med sojasauce, brun farin og vand, og lad dem simre i ca. 10 min., til de har optaget væden.

Stegt pak-choi

  1. Skær pak-choi over på langs.
  1. Skyl og tør.
  1. Varm olien på en stor pande, og steg kålen et par minutter på hver side.

Topping

  1. Kom andelårene på en pande, og lun ved svag varme.
  1. Tag kødet af panden, og findel med to gafler.
  1. Skær æblet i kvarte.
  1. Fjern kernehus, og skær æblet i tynde skiver.
  1. Rist på panden i lidt af det afsmeltede andefedt.

Servering

  1. Anret pak-choi på et fad.
  1. Top med æble, confiteret and, revet vesterhavsost og sojaglaserede svampe.
  1. Drys med karse.