Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stegt flæsk på pind

Mad på pind føles let og sommeragtig - lige det, vi har brug for nu. Her i en opskrift med nudler og dampede grønsager.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
grillspyd i træ 8-10 stk.
stegeflæsk 600 g
honning 2 spsk.
olie 3 spsk.
sojasauce 2 spsk.
sambal oelek 2 spsk.
snack-gulerødder en håndfuld
nudler 250 g
slikærter to håndfulde

Læg træspyddene i et fad med vand i 30 min., så de ikke brænder i ovnen. Sæt ovnen på 200?.

Skær sværen fra flæsket, men lad fedtet blive, og sæt flæsket på pinde. Rør honning, olie, sojasauce og sambal oelek sammen, og fordel nu ca. halvdelen af marinaden på flæsket. Kom resten i en lille skål.

Fordel spyddene på en bradepande, og steg dem i ovnen i alt ca. 20 min. Vend gerne spyddene en gang undervejs. Honningen bliver mørk, men smager ikke branket.

Kog en stor gryde vand. Lad gulerødderne simre 3 minutter, og lad dem blive i gryden. Kom nudlerne i og kog dem med efter anvisningen på pakken. Når nudlerne mangler et ½ minut af kogetiden, kom da slikærterne i gryden.

Afdryp nudler og grønsager, og servér med nystegte spyd. Brug resten af marinaden til at dryppe over nudlerne.

Skål, Pura, fra Kähler.

Relaterede Artikler