Sprød kålsalat med appelsin og andeconfit

En lækker hverdagssalat med sprød rødkål, andeconfit og en god, syrlig dressing som prikken over i'et.

© Anders Schønnemann

Opskrift på sprød kålsalat med appelsin og andeconfit

4 personer

Mange ville måske mene, at rødkål og and hører julen til, men denne lækre kålsalat kan sagtens gå hele året rundt.

SPRØD KÅLSALAT andelår confiterede 2-3 stk. rødkål 1 lille salt 1 tsk. sukker 1 tsk. julesalat 1 stk. appelsiner 2 stk. tørrede abrikoser 75 g granatæble 1 stk.

DRESSING eddike 1 spsk. sennep grovkornet 1 tsk. honning flydende 1 tsk. olivenolie 3 spsk.

Sådan gør du

  • Kom andelår i et ovnfast fad med det fedt, som følger med, og lun i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
  • Fjern stokken og de yderste blade af kålen. Snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Skær bunden af julesalaten, og snit den fint. Skær appelsinerne i fileter. Hak abrikoserne. Halvér granatæblet, og fjern kerner med en ske. Pres saften over kålen, og vend med julesalat, appelsin, abrikoser og granatæble.
  • Rør eddike med sennep, flydende honning og olie, og vend i salaten.
  • Findel andeconfit med to gafler og fordel i salaten.

© Anders Schønnemann

Sprødt, salt og sødt - salaten har det hele. Stort keramikfad fra Tine K. Home, træske fra The Travelling Band.

Relaterede Artikler