Sprød kålsalat med appelsin og andeconfit

En lækker hverdagssalat med sprød rødkål, andeconfit og en god, syrlig dressing som prikken over i'et.

© Anders Schønnemann

Sprød kålsalat med appelsin og andeconfit

Mange ville måske mene, at rødkål og and hører julen til, men denne lækre kålsalat kan sagtens gå hele året rundt.

Sprødt, salt og sødt - salaten har det hele. Det store keramikfad er fra Tine K. Home, og træskeen er fra The Travelling Band.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sprød kålsalat

  • 1 stk. confiterede andelår
  • ½ rødkål
  • ½ stk. granatæble
  • 1 skvis appelsiner
  • 37 g tørrede abrikoser
  • ½ stk. julesalat
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. salt

Dressing

  • ½ spsk. eddike
  • ½ tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flydende honning
  • 1½ spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Kom andelår i et ovnfast fad med det fedt, som følger med, og lun i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
  • Fjern stokken og de yderste blade af kålen. Snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram den godt. Skær bunden af julesalaten, og snit den fint. Skær appelsinerne i fileter. Hak abrikoserne. Halvér granatæblet, og fjern kerner med en ske. Pres saften over kålen, og vend med julesalat, appelsin, abrikoser og granatæble.
  • Rør eddike med sennep, flydende honning og olie, og vend i salaten.
  • Findel andeconfit med to gafler og fordel i salaten.
© Anders Schønnemann