Sprød andelever i tomat- og rosmarinsauce
© Anders Schønnemann

Sprød andelever i tomat- og rosmarinsauce

Hertil en cremet polenta, lavet på den nemme måde.

Opskrift til 4 personer

løg 2 stk.
fed hvidløg 2 stk.
olivenolie
rosmarin 2 stilke
flåede tomater 2 dåser
rød balsamico
salt og peber
andelever 500 g, optøet
minutpolenta fås i de fleste supermarkeder
smør

Skær løg i tynde ringe og svits i olivenolie på en pande.

Kom rosmarin og tomater heri, og lad simre langsomt under låg i 10 minutter.

Dup leveren tør, og skær i små, 2-3 cm store stykker.

Varm olie på en pande og steg halvdelen af leveren hurtig ved høj varme. Krydr med salt og peber, og gentag med næste portion.

Vi steger i omgange, så panden ikke afkøles, og du får kogt lever i stedet for sprødstegt!

Tilbered polenta til 4 personer efter anvisning på posen, og rør den cremet med lidt smør.

Smag tomatsaucen til med balsamico, salt og peber. Server med lever og polenta.