© Anders Schønnemann

Sprængt svineskank

Simremad, når det er bedst. Svineskanken bliver kogt blød, salt og trevlet. Helt perfekt med nykogte kartofler og syrligt grønt til.

En herreret, som alle, uanset køn, bør unde sig selv en kold vinteraften.

Det let salte bløde kød serveres med kartofler, sennep og syrnede grøntsager. Behøver jeg at sige, at der skal øl i glasset …

Opskrift til 4 personer

sprængte svineskanke 2 stk., bestil dem hos din slagter
kartofler 1 kg
løg 2 stk.
gulerødder 2 stk.
laurbærblade 2 stk.
dijonsennep
syrnede grøntsager fra glas

Kom skankene i en gryde med kogende vand, og bring vandet i kog igen. Fjern det skum, der dannes, og tilsæt groftsnittet løg, gulerod og laurbærblade.

Lad kødet simre i 2 ½–3 timer, og lad det afkøle lidt i suppen.

Tag op, pil kødet fra og servér med nykogte kartofler og syrnede grøntsager til.

Skål fra Le Creuset.