© Anders Schønnemann

Sprængt andelår med kartofler og stegte svampe

Andelårene skal trække i salt og sukker natten over – men så bliver de også helt vidunderlige.

Opskrift til 4 personer

andelår 4 stk.
fint salt 1 tsk.
sukker 1 tsk.
kartofler 1 kg
blandede svampe 250 g
hovedsalat 1 stk.
citron 1 stk.

Gnid andelårene med salt og sukker, og kom dem i en ildfast form. Dæk med film, og stil den i køleskab fra morgen til aften.

Sæt formen direkte fra køleskabet i en kold ovn, og sæt ovnen på 200?. Steg andelårene i ca. 50 minutter, indtil de er gennemstegte. Bliver de for mørke af sukkeret, så læg alufolie henover.

Kog kartoflerne med salt.

Skær svampene i små stykker, og svits dem godt i olie på en pande.

Del salaten i fire dele, og læg dem på tallerkener. Kom kartofler og andelår på tallerkenen. Smag skyen fra anden til med lidt citronsaft, og dryp den over kartofler og salat. Drys de stegte svampe over hver tallerken, og servér.

Pink, dyb tallerken fra Rice.