Spinatfrittata med røget markel, purløg og tomatsalat

Spinatfrittata minder om en æggekage og er en genial ret, hvis du skal have tømt dit køleskab for grøntsager. Find opskriften her.

Spinatfritata

Spinatfrittata bliver her serveret med lidt røget fisk. Støbejernspander fra Gense, egetræsbakke fra Skagerak, træskål fra Søstrene Grene.

© Tia Borgsmidt

Spinatfrittata med røget markel, purløg og tomatsalat

4 Personer

En frittata minder om en æggekage med masser af fyld, men uden bacon. En rest kogte kartofler og masser af frisk spinat er fyldet i den proteinrige æggemasse, som toppes med røget makrel. Hertil serverer vi en fyldig tomatsalat, der bidrager med masser af lækker umamismag.

Det skal du bruge:

Spinatfrittata

  • ½ kg kogte kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g babyspinat
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • Flagesalt og peber
  • 1 kugle hel mozzarella

Tomatsalat

  • 500 g solmodne tomater
  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille bundt dild
  • 2 spsk. sorte oliven
  • Flagesalt og peber
  • 1-2 spsk. vineddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano

Topping

  • 1 røget makrel
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du:

Spinatfrittata

  1. Skær kartoflerne i mindre stykker.
  2. Hak løget.
  3. Pres hvidløget.
  4. Varm olien på en stor slip let-pande, og steg løg og hvidløg.
  5. Tilsæt kartofler, og steg et par minutter.
  6. Tilsæt den rensede spinat, og lad den falde lidt sammen.
  7. Fordel nu fyldet i fire små pander eller i en stor, som tåler at komme i ovnen.
  8. Rør æg med mælk, og krydr med salt og peber.
  9. Hæld æggemassen på panderne, og vend rundt, så fyldet fordeler sig.
  10. Top med stykker af mozzarella, og bag frittataerne i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 min., til de er gyldne.

Tomatsalat

  1. Skær tomaterne i både.
  2. Halvér agurken, og fjern kernerne med en teske.
  3. Skær agurk i små tern.
  4. Pil løget, og hak det fint.
  5. Skyl og hak dilden.
  6. Vend tomater med agurk, rødløg, dild og oliven, og smag til med salt, peber, eddike og olivenolie.
  7. Drys med oregano.

Topping

  1. Åbn makrellen, fjern benene, og pluk stykker af kødet.
  2. Top den varme frittata med purløg og makrel, og servér med tomatsalat.

TIP:

Byt og erstat gerne grøntsagerne, afhængigt af sæson, og hvad du har i grøntsagsskuffen. Spinat kan fx erstattes af finthakket kål eller grønne asparges.