Spicy græskarsuppe med yoghurt, æble og sprøde græskarkerner
Det milde hokkaidogræskar får lækkert selskab af en spicy karrypasta, og resultatet er en cremet, let krydret suppe. Servér suppen på en blæsende efterårsdag med en sprød knasende topping, mild yoghurt og brød.
4 personer
Det skal du bruge til din græskarsuppe:
Spicy hokkaidosuppe
Ca. 700 g hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl
1 løg
1 spsk. olivenolie
1-2 spsk. rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
1 liter grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
salt og peber
Toppping
2 æbler
4 spsk. græskarkerner
100 g græsk yoghurt
brød
Sådan laver du græskarsuppen:
Spicy hokkaidosuppe
Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta, og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskarkødet, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varmen. Si bouillon fra. Blend nu græskarret, mens du gradvist spæder til med bouillonen indtil en tyk cremet konsistens.
Kom kokosmælk i suppen, og justér konsistensen med resten af bouillonen. Smag suppen til med salt og peber.
Topping
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
Rist græskarkerner sprøde på en tør pande.
Servér den varme suppe med græsk yoghurt, æble, og drys med græskarkerner.