© Anders Schønnemann

Spicy og cremet græskarsuppe

Server en nem, cremet og letkrydret græskarsuppe – perfekt hverdagsmad.

Spicy græskarsuppe med yoghurt, æble og sprøde græskarkerner

Det milde hokkaidogræskar får lækkert selskab af en spicy karrypasta, og resultatet er en cremet, let krydret suppe. Servér suppen på en blæsende efterårsdag med en sprød knasende topping, mild yoghurt og brød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spicy hokkaidosuppe

  • 350 g hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl 
  • ½ løg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. friskrevet ingefær
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 dl kokosmælk
  • salt og peber 

Topping

  • 1 æbler
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 50 g græsk yoghurt
  • brød

Sådan gør du

Spicy hokkaidosuppe

  1. Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget.
  1. Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta, og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter.
  1. Tilsæt græskarkødet, og hæld bouillon på.
  1. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
  1. Tag gryden af varmen. Si bouillon fra.
  1. Blend nu græskarret, mens du gradvist spæder til med bouillonen indtil en tyk cremet konsistens.
  1. Kom kokosmælk i suppen, og justér konsistensen med resten af bouillonen.
  1. Smag suppen til med salt og peber.

Topping

  1. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
  1. Rist græskarkerner sprøde på en tør pande.
  1. Servér den varme suppe med græsk yoghurt, æble, og drys med græskarkerner.