Server en nem, cremet og letkrydret græskarsuppe – perfekt hverdagsmad.
Af
Lone Kjær
— 02. november 2018
Spicy græskarsuppe med yoghurt, æble og sprøde græskarkerner
Det milde hokkaidogræskar får lækkert selskab af en spicy karrypasta, og resultatet er en cremet, let krydret suppe. Servér suppen på en blæsende efterårsdag med en sprød knasende topping, mild yoghurt og brød.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Spicy hokkaidosuppe
350
g
hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl
½
løg
½
spsk.
olivenolie
1
spsk.
rød karrypasta
1
fed hvidløg
½
spsk.
friskrevet ingefær
½
l
grøntsagsbouillon
1
dl
kokosmælk
salt og peber
Topping
1
æbler
2
spsk.
græskarkerner
50
g
græsk yoghurt
brød
Sådan gør du
Spicy hokkaidosuppe
Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta, og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter.
Tilsæt græskarkødet, og hæld bouillon på.
Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varmen. Si bouillon fra.
Blend nu græskarret, mens du gradvist spæder til med bouillonen indtil en tyk cremet konsistens.
Kom kokosmælk i suppen, og justér konsistensen med resten af bouillonen.
Smag suppen til med salt og peber.
Topping
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
Rist græskarkerner sprøde på en tør pande.
Servér den varme suppe med græsk yoghurt, æble, og drys med græskarkerner.