© Foto og styling: Stine Christiansen

Spaghetti vongole: En italiensk ret med masser af smag

Spaghetti vongole er en italiensk klassiker, hvor danske venusmuslinger er hovedingrediensen.

Spaghetti vongole

En italiensk klassiker der får dine smagsløg til at danse! Retten er forholdsvis simpel at lave, det der tager tid er at rense muslingerne - og husk at gør det grundigt, da der gemmer sig sand i de små venusmuslinger.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg hjertemuslinger
  • 150 g spaghetti eller anden tynd båndpasta
  • ½ rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • ⅓ dl olivenolie
  • 50 g cherrytomater
  • ½ dl tør hvidvin
  • salt og peber
  • ½ stor håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skyl muslingerne, og tjek, at alle er lukkede og hele.
  1. Lad dem stå i koldt vand tilsat lidt salt, skyl igen, og kassér vandet.
  1. Gentag gerne.
  1. På den måde slipper man af med det meste af det sand, de har i sig.
  1. Kog spaghettien al dente i letsaltet vand.
  1. Hak chili uden kerner og hvidløg, og sautér i olivenolie et kort øjeblik.
  1. Tilsæt halve cherrytomater, og sautér endnu et øjeblik.
  1. Kom hvidvin ved, og bring det i kog.
  1. Kom muslingerne ved, og læg låg på gryden.
  1. Lad det hele simre 3-4 min. under låg, til muslingerne har åbnet sig.
  1. Kassér de muslinger, som ikke er åbne.
  1. Bland straks med friskkogt spaghetti, og smag til med salt og peber.
  1. Drys godt med persille, og servér straks.