
Soul Food Suppe
En lækker opskrift på en nærende suppe med bl.a. græskar og gulerødder til de kolde vinterdage.
AfChrista Alstrup
Opskrift til 4-6 personer.
1 1/2 liter bouillon
1 kg skrællet græskarkød i terninger (hokkaido el. butternut)
1 stor gulerod
1 løg i tynde skiver
2 spsk. smørklatter
2 tsk. mørkt muscovadosukker
1/2 tsk. revet muskatnød
1 tsk. stødt ingefær
rigeligt cayennepeber
Bland græskar, gulerod og løg i et ovnfast fad, tilsæt smør, sukker og 3 dl bouillon, og bag tildækket 1 1/2 time ved 200°. Derefter hældes fadets indhold i en suppegryde. Tilsæt 7 dl bouillon og krydderier, og kog uden låg i 15 minutter. Blend suppen, og fortynd med bouillon, til konsistensen er tilpas. Giv citronbåde til, så hver kan krydre efter smag.