© Anders Schønnemann

Sød kartoffelsuppe med kikærter og chorizo

Vi byder suppesæsonen velkommen med en cremet orientalsk inspireret sød kartoffelsuppe med masser af smag og sprød topping.

Det skal du bruge

Opskrift til 4 personer Kartofler søde 750 g Kartofler 250 g Olivenolie 1 spsk. Karrypasta 1 spsk. rød Hvidløg 2 fed Grønsagsbouillon 1 liter Kokosmælk 1 dåse Salt og peber Chorizopølse 200 g Kikærter 1 dåse Olivenolie 1 spsk. Spidskommen stødt 1 1⁄2 tsk. Fennikelfrø stødt 1 1⁄2 tsk. Flagesalt Koriander 1 bundt frisk ## Sådan gør du
Skræl de to slags kartofler, og skær i mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta. Kom de to slags kartofler i gryden, og rør godt rundt. Tilsæt presset hvidløg og bouillon, og lad det simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. Blend suppen. Tilsæt kokosmælk, og smag til med salt og peber. Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon. Skær pølsen i skiver, og rist den sprød på en tør pande. Skyl, og afdryp kikærterne. Tør dem godt. Varm olie på en pande, og rist kikærterne med krydderier, til de er sprøde. Krydr med salt. * Servér suppen med sprødstegte kikærter, chorizopølse og frisk koriander.

© Anders Schønnemann