Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skindstegt sandart med sprøde grøntsager

Retten er enkel, smukt og samtidig utrolig velsmagende. Kan du ikke få sandart med skind, så brug multe i stedet.

© Anders Schønnemann

Skindstegt sandart med sprøde grøntsager

4 personer

Det skal du bruge:

Grønt:

  • 600 g nye, små kartofler
  • 1 bakke babyspinat
  • 1 bundt grønne asparges

Skindstegt sandart:

  • Ca. 600 g. sandartfilet med skind
  • en smule olivenolie
  • 50 g smør

Skumsauce:

  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. hasselnødder afskallede
  • 2 kviste frisk timian
  • ½ dl. hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl sødmælk
  • Ca. 50 g smør
  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
  2. Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  3. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og damp dem i 1-2 min.
  4. Afdryp og skær asparges i snitter. Vend kartoflerne med spinat og asparges.
  5. Hak løget, og steg det i olien i en gryde.
  6. Tilsæt presset hvidløg, hasselnødder, timian og hvidvin.
  7. Kog op, og tilsæt bouillon og mælk. Lad saucen simre under låg i ca. 15 min.
  8. Fjern skællene fra fiskeskindet. Skær fisken ud i fire stykker. Skær små snit i skindet, og pensl skindsiden med lidt olie.
  9. Smelt smørret på en pande. Læg fisken med skindsiden nedad på den varme pande, og steg den, indtil skindet er sprødt og lysebrunt.
  10. Løsn forsigtigt fisken fra panden, og steg på den anden side i 1-2 minutter.
  11. Kom smør i saucen, og blend den skummende.
  12. Anret kartofler med forårsgrønt, top med sandart, og hæld saucen over. Drys med karse.