
Skindstegt sandart med sprøde grøntsager
Retten er enkel, smukt og samtidig utrolig velsmagende. Kan du ikke få sandart med skind, så brug multe i stedet.
AfLone Kjær
Skindstegt sandart med sprøde grøntsager
4 personer
Det skal du bruge:
Grønt:
- 600 g nye, små kartofler
- 1 bakke babyspinat
- 1 bundt grønne asparges
Skindstegt sandart:
- Ca. 600 g. sandartfilet med skind
- en smule olivenolie
- 50 g smør
Skumsauce:
- 1 stk. skalotteløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 50 g. hasselnødder afskallede
- 2 kviste frisk timian
- ½ dl. hvidvin
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl sødmælk
- Ca. 50 g smør
- 1 bakke karse
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.
- Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og damp dem i 1-2 min.
- Afdryp og skær asparges i snitter. Vend kartoflerne med spinat og asparges.
- Hak løget, og steg det i olien i en gryde.
- Tilsæt presset hvidløg, hasselnødder, timian og hvidvin.
- Kog op, og tilsæt bouillon og mælk. Lad saucen simre under låg i ca. 15 min.
- Fjern skællene fra fiskeskindet. Skær fisken ud i fire stykker. Skær små snit i skindet, og pensl skindsiden med lidt olie.
- Smelt smørret på en pande. Læg fisken med skindsiden nedad på den varme pande, og steg den, indtil skindet er sprødt og lysebrunt.
- Løsn forsigtigt fisken fra panden, og steg på den anden side i 1-2 minutter.
- Kom smør i saucen, og blend den skummende.
- Anret kartofler med forårsgrønt, top med sandart, og hæld saucen over. Drys med karse.