© Anders Schønnemann

Sprøde sellerifritter med trøffelmayo

Uimodståelige, lækre, sprøde fritter... Servér som snack eller til en god bøf og et glas rødvin.

Tilbehør/snack til 4 personer

SPRØDE SELLERIFRITTER

1 lille knoldselleri
100 g hvedemel
salt
3 æg
4 dl pankorasp
olie til stegning

TRØFFELMAYONNAISE

2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1 1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie saft af 1⁄2 citron
peber
trøffelolie

SÅDAN GØR DU:

•Skræl sellerien, og skær sellerien i grove stave. Vend dem i mel tilsat salt, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.

•Steg fritterne sprøde i rigelig olie. De skal være gyldne og sprøde. Det tager ca. 5 min. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.

•Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Tilsæt olien gradvist, mens der piskes. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise.

•Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie. Servér fritterne lune med trøffelmayonnaise.