
Sprøde sellerifritter med trøffelmayo
Uimodståelige, lækre, sprøde fritter... Servér som snack eller til en god bøf og et glas rødvin.
AfTilbehør/snack til 4 personer
SPRØDE SELLERIFRITTER
1 lille knoldselleri
100 g hvedemel
salt
3 æg
4 dl pankorasp
olie til stegning
TRØFFELMAYONNAISE
2 æggeblommer
2 tsk. grovkornet sennep
1 1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 dl smagsneutral olie saft af 1⁄2 citron
peber
trøffelolie
SÅDAN GØR DU:
•Skræl sellerien, og skær sellerien i grove stave. Vend dem i mel tilsat salt, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i pankorasp.
•Steg fritterne sprøde i rigelig olie. De skal være gyldne og sprøde. Det tager ca. 5 min. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.
•Kom æggeblommer, sennep og salt i en skål. Tilsæt olien gradvist, mens der piskes. Pisk til en tyk og cremet mayonnaise.
•Smag til med citronsaft og peber og til sidst trøffelolie. Servér fritterne lune med trøffelmayonnaise.