© Anders Schønnemann

Salat med bagte rodfrugter, spinat og kylling

Mens vi stadig venter på foråret og de spæde grøntsager, så brug resten af sæsonens rodfrugter til denne salat.

4 personer rodfrugter 1 kg, fx bolsjebeder, rødbeder og jordskokker rødløg 1 stk. olivenolie 1 spsk. salt og peber kyllingebrystfilet 2 stk. uden skind og ben bouillon så det dækker kyllingen spinat 200 g fetaost 100 g
Dressing: olivenolie 4 spsk. eddike 1 spsk. sennep 1 tsk. flydende honning 1 tsk. • Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. • Vendgrøntsagermedløgogolivenolie. • Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber • Bag i ovnen ved 200° i 20-30 min., indtil de er godt møre. • Kog kyllingen i bouillon i ca. 30 min. • Kassér det meste af kogevandet, og findel kødet med gaffel. • Rens og skyl spinaten godt. Afdryp og damp den let i det vand, der hænger ved. Vrid spinaten fri for vand. • Vend spinat med rodfrugter, kylling og smuldret fetaost. • Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over salaten.