Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Salat med bagte rodfrugter, spinat og kylling

Mens vi stadig venter på foråret og de spæde grøntsager, så brug resten af sæsonens rodfrugter til denne salat.

© Anders Schønnemann

4 personer rodfrugter 1 kg, fx bolsjebeder, rødbeder og jordskokker rødløg 1 stk. olivenolie 1 spsk. salt og peber kyllingebrystfilet 2 stk. uden skind og ben bouillon så det dækker kyllingen spinat 200 g fetaost 100 g
Dressing: olivenolie 4 spsk. eddike 1 spsk. sennep 1 tsk. flydende honning 1 tsk. • Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. • Vendgrøntsagermedløgogolivenolie. • Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber • Bag i ovnen ved 200° i 20-30 min., indtil de er godt møre. • Kog kyllingen i bouillon i ca. 30 min. • Kassér det meste af kogevandet, og findel kødet med gaffel. • Rens og skyl spinaten godt. Afdryp og damp den let i det vand, der hænger ved. Vrid spinaten fri for vand. • Vend spinat med rodfrugter, kylling og smuldret fetaost. • Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld over salaten.

Relaterede Artikler