Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn

Få opskriften på en salat, der kombinerer smagen af forår – stenbiderrogn, avokado og jordskokker. Sæsonens stenbiderrogn smager forrygende sammen med bagte jordskokker.

Opskrift på salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn

© Anders Schønnemann

Opskrift på salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn

Til 4 personer

Servér salaten som et let måltid med et glas kølig hvidvin, eller anret salaten i mindre portioner, og servér som forret. Tallerkener i keramik fra Aage Wurtz, sort mat bestik fra Gense.

jordskokker 1 kg olivenolie 2 spsk. flagesalt avokado 2 stk. citron 1⁄2 stk. salte mandler 2 spsk. stenbiderrogn 200 g renset estragon 3 kviste fløde 1⁄2 dl citronsaft 2 spsk. sukker 1 tsk. salt og peber ### Sådan gør du • Tænd ovnen på 200°.
• Skrub jordskokkerner rigtig godt – det er vigtigt, at de er helt fri for jord. Tør dem godt, og halvér dem. Vend med olivenolie, og fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, og bag i ovnen i ca. 30 min., til de er møre. • Halvér avokadoerne. Fjern sten og skræl, og skær avokadoerne i tern. Hak mandlerne. • Hak estragon. Rør fløde med citronsaft og sukker, til fløden tykner en smule. Tilsæt hakket estragon. • Afkøl de bagte jordskokker en smule, før de vendes med avokado og salte mandler. Dryp flødedressing over. Top med stenbiderrogn, og krydr med salt og peber.

Relaterede Artikler