Rosastegt svinemørbrad med svampe, rosenkål og orangeglace

Steger du en svinemørbrad ved lav temperatur, bliver den ekstra saftig. Afpudser du kødet, renser svampene og klargør rosenkålen på forhånd, så kan du let forkæle din kæreste, mand, kone eller dine venner med en virkelig appetitlig hovedret.

Lækker hovedret: Rosastegt svinemørbrad med svampe, rosenkål og orangeglace

Hovedretten lokker med en rosastegt svinemørbrad med rosenkål og en dejlig orangeglace.Hørdug fra Broste Copenhagen, middagstallerken fra Tina Marie Cph, dyb tallerken fra The Travelling Band, vandglas fra Holmegaard, vinglas fra La Table D’Eglantine, bestik fra Gense, lille kande og saltkar fra Julie Damhus.

© Tia Borgsmidt

Rosastegt svinemørbrad med svampe, rosenkål og orangeglace

2 personer

Det skal du bruge

Rosastegt svinemørbrad

  • 1 lille svinemørbrad
  • Flagesalt og peber
  • Smør

Smørdampet rosenkål

  • 250 g rosenkål
  • 10 g smør
  • Flagesalt og peber
  • 1 tsk. sesamfrø

Svampe

  • 250 g svampe, fx shiitake
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Flagesalt og peber
  • 100 g fuldkornsnudler

Orangeglace

  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 dl fond/bouillon
  • 10 g koldt smør
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

Rosastegt svinemørbrad

  1. Afpuds mørbraden, og krydr med flagesalt og peber. Tænd ovnen på 100°. Smelt smørret på en pande, og brun kødet på alle sider. Læg kødet i et smurt ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
  2. Lad kødet stege, til det har en centrumstemperatur på ca. 63° (så bliver kødet rosa); det tager ca. 45 min.
  3. Tag kødet ud, og lad det hvile tildækket i ca. 5 min

Smørdampet rosenkål

  1. Smørdampet rosenkål
  2. Skær det nederste af stokken på rosenkålene. Halvér dem. Kom dem i en kasserolle, og hæld lidt vand ved, ca. 2 cm op langs kanten.
  3. Kog op, tilsæt smørret, og lad det simre i ca. 3 min.
  4. Krydr med flagesalt og peber.

Svampe

  1. Børst svampene rene. Varm olien på en pande, og steg svampene ved høj varme, mens du ryster panden godt. Steg, til svampene er gyldne. Tilsæt presset hvidløg, og smag til med flagesalt og peber.
  2. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp.

Orangeglace

  1. Kom sukker og balsamico i en lille gryde, og kog lige netop op. Tilsæt appelsinsaft, og lad det simre ved jævn varme, til det er kogt ind til det halve. Tilsæt fond, og kog ind til det halve.
  2. Tag gryden af varmen, og montér med smør.
  3. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Skær kødet i skiver, og anret med nudler, smørdampet rosenkål, drys af sesam, svampe og orangeglace.