En skøn, lille anretningen, som nemt kan udgøre en del af hovedretten.
Af
Lone Kjær
— 02. juli 2020
// Sommermakrel er en delikatesse. Danmark er blandt de bedste i verden til at fange fisk på den mest bæredygtige måde. Nu har over 90 % af fangsten det såkaldte MSC-mærke, så vælg gerne fisk, der har denne mærkning. Keramiktallerkener, skåle og kande er fra Tybo Art and Craft, bestik fra Kay Bojesen, krystalglas fra Louise Roe.
Røget makrel med nye kartofler, jordbær og rygeostcreme
4 personer
Det skal du bruge:
Rygeostcreme
1 dl rygeost
½ dl yoghurt naturel
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
600 g nye kartofler
100 g babyspinat
250 g jordbær
1 agurk
1 røget makrel
1 bakke karse
Salt og peber
Sådan gør du:
Rør rygeost med yoghurt og sennep, og smag til med salt og peber.
Skur kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. afhængigt af størrelsen. Sluk for varmen, og lad dem stå i ca. 5 min. Afdryp kartoflerne, og afkøl dem.
Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.
Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller, og rul dem sammen.
Skær hoved og hale af makrellen, og åbn den på midten, som åbner du en bog. Fjern benene, og del makrellen i mindre stykker.
Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend med rygeostcreme.
Anret spinat og kartofler med rygeost i bunden af fire skåle, og anret med jordbær, agurkebånd og røget makrel.