Røget makrel med rygeostcreme

En skøn, lille anretningen, som nemt kan udgøre en del af hovedretten.

Makrel

// Sommermakrel er en delikatesse. Danmark er blandt de bedste i
verden til at fange fisk på den mest bæredygtige måde. Nu har over 90 % af fangsten det såkaldte MSC-mærke, så vælg gerne fisk, der har denne mærkning. Keramiktallerkener, skåle og kande er fra Tybo Art and Craft, bestik fra Kay Bojesen, krystalglas fra Louise Roe.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Røget makrel med nye kartofler, jordbær og rygeostcreme

4 personer

Det skal du bruge:

Rygeostcreme

  • 1 dl rygeost
  • ½ dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

  • 600 g nye kartofler

  • 100 g babyspinat
  • 250 g jordbær
  • 1 agurk
  • 1 røget makrel
  • 1 bakke karse
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rør rygeost med yoghurt og sennep, og smag til med salt og peber.
  2. Skur kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. afhængigt af størrelsen. Sluk for varmen, og lad dem stå i ca. 5 min. Afdryp kartoflerne, og afkøl dem.
  3. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.
  4. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller, og rul dem sammen.
  5. Skær hoved og hale af makrellen, og åbn den på midten, som åbner du en bog. Fjern benene, og del makrellen i mindre stykker.
  6. Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend med rygeostcreme.
  7. Anret spinat og kartofler med rygeost i bunden af fire skåle, og anret med jordbær, agurkebånd og røget makrel.
  8. Top med karse, og krydr med salt og peber.