Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rodfrugter med grillstegt halloumi

Det her er en lækker opgradering af de velkendte ovnbagte rodfrugter.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Glaserede rødder med grillstegte halloumi og ristet boghvede

4 personer

Det her er en lækker opgradering af de velkendte ovnbagte rodfrugter. Lidt honning forsøder smagen, og rodfrugterne kan nemt serveres som en selvstændig ret, når de får selskab af den grillstegte halloumi, rucola og ristet boghvede.

Det skal du bruge:

  • 1 kg rodfrugter, fx rødbeder, pastinakker, gulerødder og jordskokker
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. boghvedekerner
  • 100 g rucola
  • 250 g halloumi

Sådan gør du:

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker på skrå.
  2. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 180°.
  4. Vend med honning, og bag dem yderligere i ca. 10 min. Krydr med salt og peber.
  5. Rist boghvedekerner sprøde på en tør pande. Skyl rucola, og slyng den tør.
  6. Varm en grillpande godt op. Skær halloumi i skiver, pensl med lidt olivenolie, og grill dem i ca. 3 min. på hver side.
  7. Servér honningstegte rodfrugter med grillstegt halloumi, rucola og drys af boghvede.

Tip: I stedet for grillstegt halloumi kan du røre ricotta med salt og servere det til rodfrugterne og fx stegt fisk.

Relaterede Artikler