Risotto med knoldselleri, ristede mandler og gremolata

Perfekt comfort food.

© Anders Schønnemann

Chalet kobberpande fra Thuesen Jensen, hørserviet fra Stilleben, lille saltkar privateje.

Risotto med knoldselleri, ristede mandler og gremolata

4 personer

Det skal du bruge:

Risotto

  • 1 lille løg
  • ½ knoldselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g pancetta
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8-10 dl bouillon
  • 50 g parmesanost
  • Salt og peber
  • 50 g saltede mandler

Gremolata

  • 1 bundt persille
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Risotto

  1. Hak løget.
  2. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern.
  3. Varm halvdelen af olien på en pande, og steg pancettaen næsten sprød.
  4. Tag den af panden, og afdryp den på et stykke køkkenrulle.
  5. Varm resten af olien på panden, og steg knoldselleri og presset hvidløg et øjeblik, uden at det tager farve.
  6. Tilsæt ris, og vend godt rundt.
  7. Hæld hvidvin på panden, og lad den fordampe.
  8. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min.
  9. Tilsæt revet parmesanost og stegt pancetta, og vend rundt.
  10. Smag risottoen til med salt og peber.
  11. Hak mandlerne.

Gremolata

  1. Skyl og hak persillen.
  2. Riv skallen af citronen, og vend med persille og presset hvidløg.
  3. Server risottoen med hakkede, saltede nødder og gremolata.