© Foto: Anders Schønnemann

Ris med hestebønner, kimchi, æggeblomme og vilde urter

Meningen er, at man rører det hele lidt sammen, så æggeblommen bliver blandet godt med de lune ris og kimchi.

Ris med hestebønner, kimchi, æggeblomme og vilde urter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 æg
  • ½ dl tamari
  • 100 g jasminris
  • ½ tsk. salt
  • 50 g bælgede hestebønner
  • ½ håndfuld vilde urter

Kimchi

  • 25 g hvidløg
  • 25 g frisk ingefær
  • 15 g stærkt chilipulver
  • ½ dl æblemost
  • 10 ml fiskesauce
  • 150 g kålrabi
  • 100 g gulerod
  • 250 g hvidkål
  • 25 g forårsløg
  • 200 g kinakål
  • 20 g groft havsalt
  • ½ stk. patentglas (2 liter)

Sådan gør du

  1. Del æggene i blomme og hvide. Kom hviden i en skål, og gem til en æggekage en anden dag.
  1. Kom blommerne op i hver deres lille kop eller glas, så de holder sig hele og adskilt.
  1. Hæld ca. en spiseske tamari op til hver æggeblomme, og lad dem stå og “trække”, mens risene koger.
  1. Kom ris op i en gryde, skyl igennem i koldt vand, og kom derefter vand på, så det dækker.
  1. Tilsæt salt, og bring i kog.
  1. Kog risene 20 min. ved lav varme under låg.
  1. Sluk derefter for varmen, og lad risene trække 5-10 min.
  1. Bring en gryde vand i kog, bræk bønnerne ud af bælgen, og blanchér herefter hestebønnerne i 15 sek.
  1. Kom dem herefter over i iskoldt vand, så kogningen stopper.
  1. Pil hestebønnerne, og kom dem op i en skål.
  1. Servér de varme ris med æggeblomme, kimchi, hestebønner og urter på toppen.
  1. Meningen er, at man rører det hele lidt sammen, så æggeblommen bliver blandet godt med de lune ris og kimchi.