Poussiner på grillen – sådan gør du

Tænd grillen og tilbered en pousin til hver gæst. Servér med estragon og ristet blomkål.

© Anders Scønneman

Tænd grillen og tilbered en pousin til hver gæst. Estragon fra haven løfter smagen. Dækkeserviet fra Zara Home, tallerken fra Beau Marché, grillkniv fra Laguiole, ildfast fad og gaffel privateje, og sort ske fra Gense.

Poussiner med estragon og ristet blomkål

Helt enkelt og alligevel utrolig lækkert. Det meste tilberedes på grillen, og stemningen er dejlig uhøjtidelig.

4 personer

Det skal du bruge:

Ristet blomkål med hindbær

  • 200 g grønne bønner
  • 1 lille blomkål
  • 30 g smør
  • 100 g hindbær
  • salt og peber
  • lidt olivenolie
  • reven skal af 1 ubehandlet citron

  • 600 g nye kartofler

Poussiner

  • 4 små poussiner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 kviste frisk estragon
  • saft af 1 citron
  • 2 citroner
  • salt og peber

Sådan gør du:

Ristet blomkål

  1. Nip bønnerne, kog dem i 3 minutter og afdryp.
  2. Del blomkål i mindre buketter, og skær dem i skiver.
  3. Smelt smørret på en pande, og rist blomkål og grønne bønner ved god varme et par minutter. Det kan du eventuelt også gøre på grillen.
  4. Tag grøntsagerne af panden, og vend med friske hindbær. Smag salaten til med salt og peber, og dryp lidt olivenolie og citronskal over.
  5. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre.

Poussiner

  1. Tænd op i grillen.
  2. Halvér poussinerne. Rør olie med hakket estragon og citronsaft, og gnid marinaden ind i poussinerne. Krydr med salt og peber, og grill over gløder i ca. 12 minutter på hver side til kødsaften er klar.
  3. Halvér citronerne. Vend de kogte kartofler med lidt olie, og grill dem gyldne sammen med citronerne.
  4. Servér poussiner med ristet blomkål, grillstegte kartofler og citroner. Dryp lidt olivenolie over.