Persillerodsmos med oksemedaillon

Rodfrugtmos, æbler og oksemedaillon smager af efterår i vores delikate opskrift.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

persillerødder ¾ kg kartofler ½ kg smør en klat olie bananskalotteløg 2 stk. oksemedailloner 4 stk. salt og peber æbler 1-2 stk. lime ½ stk. bredbladet persille en håndfuld

Skræl persillerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, tag dem op i en skål, men gem kogevandet. Kom en smørklat i skålen og mos. Juster konsistensen med kogevandet og smag til med salt og peber.

Varm olie på en pande, og skær løg i tynde skiver. Steg dem sprøde i olien, og tag dem op. Krydr kødet, og steg det 3 minutter på hver side. Skær æblet i små stykker og vend med limesaft og persille.

Anret på tallerkener, og nyd!