
Persillerodsmos med oksemedaillon
Rodfrugtmos, æbler og oksemedaillon smager af efterår i vores delikate opskrift.
AfMaria Meldgaard
Opskrift til 4 personer
persillerødder ¾ kg
kartofler ½ kg
smør en klat
olie
bananskalotteløg 2 stk.
oksemedailloner 4 stk.
salt og peber
æbler 1-2 stk.
lime ½ stk.
bredbladet persille en håndfuld
Skræl persillerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, tag dem op i en skål, men gem kogevandet. Kom en smørklat i skålen og mos. Juster konsistensen med kogevandet og smag til med salt og peber.
Varm olie på en pande, og skær løg i tynde skiver. Steg dem sprøde i olien, og tag dem op. Krydr kødet, og steg det 3 minutter på hver side. Skær æblet i små stykker og vend med limesaft og persille.
Anret på tallerkener, og nyd!