
Pastinaksuppe med persillerodsfritter
Persillerod og pastinak er to herlige rodfrugter, rige på æterisk olie, som giver dem dejligt krydret duft og kraftig, svagt sødlig aroma. Begge er sunde, mineral- og fiberrige og fortjener at være mere end statister på middagsbordet. Her får du en opskrift, hvor de to rodfrugter går sammen i en lækker kombination.
AfOpskrift til 2 personer - 10 minutter forberedelse, 20 minutter tilberedning
2 stk., evt. flere, persillerødder, skrælles i strimler og frituresteges i hed olie.
250-300 g pastinakker skrælles og hakkes med en kniv.
1 spsk olivenolie eller klaret smør
evt. ½ dl piskefløde
1 pillet og hakket løg
2 tsk. stærk eller mild Madras karry
½ liter bouillon
Til fritterne skrælles rødderne, og skrællerne kasseres. Dernæst skrælles de igen, nu i strimler på langs. Frituresteges i olie, det tager kun et øjeblik, til de krøller og bliver gyldenbrune. Afdryppes på køkkenrulle. Til suppen svitses løg, hvidløg og pastinak ca. 5 minutter i varm olie eller smør. Drys karry over, rør rundt, spæd med bouillon, og kog under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og tilsæt evt. en sjat fløde. Server med sprøde fritter til.