Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pastinaksuppe med persillerodsfritter

Persillerod og pastinak er to herlige rodfrugter, rige på æterisk olie, som giver dem dejligt krydret duft og kraftig, svagt sødlig aroma. Begge er sunde, mineral- og fiberrige og fortjener at være mere end statister på middagsbordet. Her får du en opskrift, hvor de to rodfrugter går sammen i en lækker kombination.

© bobedre.dk

Opskrift til 2 personer - 10 minutter forberedelse, 20 minutter tilberedning

2 stk., evt. flere, persillerødder, skrælles i strimler og frituresteges i hed olie.
250-300 g pastinakker skrælles og hakkes med en kniv.
1 spsk olivenolie eller klaret smør
evt. ½ dl piskefløde
1 pillet og hakket løg
2 tsk. stærk eller mild Madras karry
½ liter bouillon

Til fritterne skrælles rødderne, og skrællerne kasseres. Dernæst skrælles de igen, nu i strimler på langs. Frituresteges i olie, det tager kun et øjeblik, til de krøller og bliver gyldenbrune. Afdryppes på køkkenrulle. Til suppen svitses løg, hvidløg og pastinak ca. 5 minutter i varm olie eller smør. Drys karry over, rør rundt, spæd med bouillon, og kog under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og tilsæt evt. en sjat fløde. Server med sprøde fritter til.

Relaterede Artikler