Opskrift på pastinaksuppe med æble, stenbiderrogn og persilleolie
© Anders Schønnemann

Pastinaksuppe med æble, stenbiderrogn og persilleolie

Det er stadig sæson for suppe, så forkæl dig selv med en cremet pastinaksuppe smækfyldt med god smag og vitaminer.

Opskrift på pastinaksuppe med æble, stenbiderrogn og persilleolie

Til 4 personer

En cremet suppe af pastinak, kartoffel og æble får et ekstra spark af rogn og persilleolie.
pastinakker 1⁄2 kg kartofler 200 g æble 1 stk. timian 3 kviste olivenolie 1 spsk. bouillon 1-11⁄2 liter fløde 11⁄2 dl salt og peber æble 1 stk. stenbiderrogn 50 g persilleolie 2 spsk. (se opskrift længere nede) groft brød ### Sådan gør du
• Skræl pastinakker og kartofler, og skær i tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær i små tern. • Varm olien i en gryde, og steg pastinakker og kartofler et par minutter under omrøring. Tilsæt timian, og hæld 1 liter bouillon på. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt æblerne, og kog i yderligere ca. 10 min., til grøntsagerne er møre. Spæd eventuelt til med mere bouillon. • Blend suppen, og tilsæt fløden. Kog suppen op, og smag til med salt og peber.
• Skær det andet æble i skiver. Fordel suppen i skåle og top med æbler og stenbiderrogn, og dryp lidt persilleolie over. Servér med brød.

Opskrift på persilleolie

Ca. 2 dl

Med en hjemmelavet persilleolie kan man nemt pifte maden op, så den smager af mere. Olien er smuk og kan nydes med grillet brød eller som et lækkert “krydderi” på fx en skål suppe. persille 1 stort bundt flagesalt 1 tsk. olivenolie 2 dl ### Sådan gør du • Skyl persillen, og slyng den tør. Kom persille og salt i en blender, og kør det sammen. • Lun olien, den skal være fingervarm, og hæld den i blenderen til persillen. Blend i ca. 2 min. Hæld eventuelt olien til afdrypning i en sigte med et kaffefileter, inden den hældes på en flaske. Opbevar olien på køl.
TIP Olien kan naturligvis også laves med andre krydderurter.