
Pastinaksuppe med æble, stenbiderrogn og persilleolie
Det er stadig sæson for suppe, så forkæl dig selv med en cremet pastinaksuppe smækfyldt med god smag og vitaminer.
AfLone Kjær
Opskrift på pastinaksuppe med æble, stenbiderrogn og persilleolie
Til 4 personer
En cremet suppe af pastinak, kartoffel og æble får et ekstra spark af rogn og persilleolie.
pastinakker 1⁄2 kg
kartofler 200 g
æble 1 stk.
timian 3 kviste
olivenolie 1 spsk.
bouillon 1-11⁄2 liter
fløde 11⁄2 dl
salt og peber
æble 1 stk.
stenbiderrogn 50 g
persilleolie 2 spsk. (se opskrift længere nede)
groft brød
### Sådan gør du
• Skræl pastinakker og kartofler, og skær i tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær i små tern.
• Varm olien i en gryde, og steg pastinakker og kartofler et par minutter under omrøring. Tilsæt timian, og hæld 1 liter bouillon på. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt æblerne, og kog i yderligere ca. 10 min., til grøntsagerne er møre. Spæd eventuelt til med mere bouillon.
• Blend suppen, og tilsæt fløden. Kog suppen op, og smag til med salt og peber.
• Skær det andet æble i skiver. Fordel suppen i skåle og top med æbler og stenbiderrogn, og dryp lidt persilleolie over. Servér med brød.