Pasta med hjemmelavet tomatsauce, spinat og parmaskinke

Det her er verdens nemmeste tomatsauce, og smager skønt på en hjemmebagt pizza.

Pasta med hjemmelavet tomatsauce

Ildfast fad fra Rice, hørserviet fra Merci Merci, bestik og rivejern privateje.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Pasta med hjemmelavet tomatsauce, spinat og parmaskinke

4 personer

Det her er verdens nemmeste tomatsauce. Den laves på lækre solmodne italienske dåsetomater og smager skønt i en pastaret eller på en hjemmebagt pizza.

Det skal du bruge:

Hjemmelavet tomatsauce:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dåser pomedorotomater
  • 2 tsk. oregano
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. brun farin
  • Revet skal af 1 citron
  • Flagesalt og peber

Desuden:

  • 300 g pasta
  • 200 g frisk spinat
  • 70 g parmaskinke
  • Parmesanost
  • 4 kviste frisk basilikum
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

Hjemmelavet tomatsauce:

  1. Pil og hak løget. Pres hvidløgene.
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  3. Varm olien i en gryde, og svits løg med hvidløg og chili et øjeblik.
  4. Tilsæt tomater, oregano og eddike, og kog saucen i 5 min.
  5. Smag til med brun farin, citronskal, flagesalt og peber.
  6. Kog pastaen som angivet på emballagen.
  7. Skyl spinaten, og hak den eventuelt.
  8. Det sidste minut af pastaens kogetid tilsættes spinaten. Afdryp pastaen.

Servering:

  1. Vend pasta og spinat med tomatsauce efter smag. Er der lidt tilovers, kan det fryses til en anden dag.
  2. Anret i dybe skåle sammen med parmaskinke.
  3. Riv parmesanosten over, og top med frisk basilikum.
  4. Krydr med flagesalt og peber.