Hovedret Pasta med hjemmelavet tomatsauce, spinat og parmaskinke Det her er verdens nemmeste tomatsauce, og smager skønt på en hjemmebagt pizza. Af Lone Kjær — 04. juli 2021 #hverdagsmad Ildfast fad fra Rice, hørserviet fra Merci Merci, bestik og rivejern privateje. © Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær Pasta med hjemmelavet tomatsauce, spinat og parmaskinke 4 personerDet her er verdens nemmeste tomatsauce. Den laves på lækre solmodne italienske dåsetomater og smager skønt i en pastaret eller på en hjemmebagt pizza. Det skal du bruge: Hjemmelavet tomatsauce: 1 løg 2 fed hvidløg 1 rød chili 1 spsk. olivenolie 2 dåser pomedorotomater 2 tsk. oregano 1 spsk. balsamicoeddike 2 tsk. brun farin Revet skal af 1 citron Flagesalt og peber Desuden: 300 g pasta 200 g frisk spinat 70 g parmaskinke Parmesanost 4 kviste frisk basilikum Flagesalt og peber Sådan gør du: Hjemmelavet tomatsauce: Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm olien i en gryde, og svits løg med hvidløg og chili et øjeblik. Tilsæt tomater, oregano og eddike, og kog saucen i 5 min. Smag til med brun farin, citronskal, flagesalt og peber. Kog pastaen som angivet på emballagen. Skyl spinaten, og hak den eventuelt. Det sidste minut af pastaens kogetid tilsættes spinaten. Afdryp pastaen. Servering: Vend pasta og spinat med tomatsauce efter smag. Er der lidt tilovers, kan det fryses til en anden dag. Anret i dybe skåle sammen med parmaskinke. Riv parmesanosten over, og top med frisk basilikum. Krydr med flagesalt og peber. Relateret Hovedret Her får du opskriften på en klassisk tomatsauce Hovedret Få opskriften på en smagfuld bolognese uden kød Hovedret Opskrift på sprøde pizzaer med salsiccia, cherrytomater og oliven Opskrifter Spicy tomatsauce med salsiccia og palmekål Annonce Casper Sobczyks pizza a la bøf bearnaise Hovedret Pasta med kyllingeragout: En italiensk hverdagsfavorit