Pasta med forårsløg, ramsløg og bacon

Nem og lækker pastaret – oplagt luksus hverdagsmad.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson
© Stine Christiansen

Pasta med forårsløg, ramsløg og bacon

Tid: 20 min.

Det skal du bruge:

  • 8 skiver lufttørret bacon
  • 300 g lang fusilli eller spaghetti, vælg en god kvalitet
  • 1 bdt. forårsløg
  • olivenolie
  • 1 stor håndfuld ramsløgsblade
  • salt og groftkværnet peber
  • 75 g frisk revet parmesan

Sådan gør du:

  1. Steg baconskiverne sprøde, og læg dem til side.
  2. Kog pastaen al dente i letsaltet vand som anvist.
  3. Rens forårsløgene, og snit dem på langs.
  4. Skyl ramsløgene.
  5. Steg forårsløg og ramsløg i olivenolie ved jævn varme 2 min.
  6. Bland med et par spiseskefulde af kogevandet fra pastaen samt pasta.
  7. Smag til med salt og peber, og fordel i dybe tallerkener.
  8. Top med bacon, drys godt med parmesan, og servér straks.