© Foto: Anders Schønnemann

Muslingbouillon med dansk tang

Denne muslingebouillon får sin mørke farve af sort sesampasta og serveres med danske forårsløg og ramsløg.

Muslingbouillon med dansk tang

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 7½ g tørret dansk tang (søl eller vingetang)
  • 250 g muslinger
  • ½ fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ dl sake
  • ½ hvidvin
  • ½ spsk. sort sesampasta
  • 4 radiser
  • ½ forårsløg
  • ½ håndfuld små ramsløg

Sådan gør du

  1. Udblød tang i koldt vand i 1-2 timer.
  1. Vask og rens muslinger grundigt i koldt vand.
  1. Kassér de muslinger, der er døde eller gået i stykker.
  1. Pil hvidløg og skalotteløg, hak dem fint, og kom dem op i en gryde sammen med olivenolie, og lad dem sautere ved mellemvarme, til løgene er klare og har suget olivenolie til sig.
  1. Tilsæt muslinger, vend godt rundt i løgene, og tilsæt derefter sake og hvidvin.
  1. Kom låg på gryden, og skru helt op for varmen.
  1. Damp/tilbered muslingerne under låg i 1-2 min., til de allesammen har åbnet sig.
  1. Pas på, de ikke får for meget.
  1. Hæld bouillonen igennem en sigte og over i en anden gryde, og lad den koge op.
  1. Smag på den, og reducér den en lille smule, så den bliver mere koncentreret i smagen.
  1. Tilsæt den udblødte tang og sort sesampasta, og hold bouillonen lun.
  1. Den skal ikke koge mere.
  1. Tag muslingerne ud af skallen og op i en skål.
  1. Skyl radiser, forårsløg og ramsløg, og skær radiser og forårsløg ud i helt tynde skiver.
  1. Anret bouillonen med muslinger, radiser, forårsløg og ramsløg, og servér med det samme.