Parpadelle med porre, Ricotta og Basilikum
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Pappardelle med porre, ricotta og basilikum

Mild og cremet pastaret til travle dage. Savner du kød, så top retten med lidt sprødstegt pancetta.

Parpadelle med porre, Ricotta og Basilikum © Styling: Lone kjær, Foto: Tia Borgsmidt
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g friske pastaplader
  • 1 store porrer
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ bæger ricotta
  • 25 g friskrevet parmesanost
  • 12 g smør
  • ½ potte frisk basilikum
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. Skær pastaen i brede bånd, kog som angivet på emballagen, og afdryp. Gem 1 dl af kogevandet.
  1. Rens porrerne, og skær i tynde skiver.
  1. Varm olien i en gryde, og rist porrerne i ca. 5 min.
  1. Tilsæt ricotta, kogevand og halvdelen af den revne parmesanost, og rør forsigtigt rundt, til det er godt cremet.
  1. Tilsæt smør og basilikumblade, og smag til med flagesalt og peber.
  1. Tag gryden af varmen, og vend med pasta.
  1. Top med resten af parmesanosten, og servér straks.