Spidskålsalat
© TIA BORGSMIDT

Pankopaneret feta med spidskål, grønne asparges, urter og boghvede

Sæsonens spæde spidskål får selskab af sprødstegt paneret fetaost, grønne asparges og et drys boghvede. Salaten serveres med brød, men hvis du ønsker den mere fyldig, så tilsæt en rest kogte kartofler.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 spsk. boghvedekerner
  • ½ spidskål
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 6 grønne asparges
  • ½ bundt krydderurter, fx koriander, dild eller persille
  • 1 spsk. mandler
  • 50 g pankorasp
  • ½ håndfuld basilikum eller persille
  • 100 g hel fetaost
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • ½ spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Tilbehør

  • Olivenolie
  • balsamicoeddike
  • brød

Sådan gør du

  1. Rist boghvedekernerne sprøde på en tør pande, og afkøl.
  1. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint og drys med salt og sukker. Kram kålen godt.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp aspargesene i 1 min., og afdryp, før de skæres i snitter. Skyl krydderurterne, og hak dem groft.
  1. Hak mandlerne, og vend med pankorasp, hakket basilikum, lidt salt og peber. Afdryp fetaosten, og skær i mindre stykker. Vend dem først i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i nødde-pankorasp.
  1. Smelt smør og olie på en slip let-pande og steg osten ved god varme i 3-4 min. på hver side, til paneringen er sprød og gylden.
  1. Vend spidskål med asparges og urter og anret på et fad. Dryp lidt olivenolie og en anelse balsamico over salaten. Top med ristet boghvede og pankopaneret feta og servér med brød.