Paella med kylling og skaldyr
© Anders Schønnemann

Paella med kylling og skaldyr

Spises langsomt og længe med godt brød til.

Til 8 personer

Her skal du bruge en paellapande, der er ca. 45 cm i diameter. Denne er købt særligt til sommerfesten på madeinspain.dk. Ellers brug to stegepander.

kyllingeoverlår 8 stk.
olivenolie
salt og peber
løg 1 stk., stort
hvidløg 4 fed
peberfrugt 3 stk., gerne snack-pebre
grødris 6 dl (eller paella-ris, men de er svære at finde)
vand ca. 1,2 l, kogende
safran 0,5 g, det svarer til ca. ½ tsk.
blåmuslinger 500 g
jomfruhummer 8 stk.
rejer 16 stk., store med skal
citroner 2 stk.
oliven

Brun kyllingen på begge sider i rigeligt med olie, og krydr med salt og peber.

Hak løg og hvidløg og svits i olien.

Skær peberfrugter i skiver, og svits med på panden.

Drys risen ud over panden.

Kom safran i en kande med 2 dl kogende vand og rør rundt. Kom resten af vandet i kanden, og hæld det hele over risen.

Drys salt over og lad risen simre i 30 min.

Læg nu de ordnede rå muslinger, jomfruhummer og rejer ned i risen, dryp lidt olivenolie henover og dæk med alufolie.

Lad risen koge mør og skaldyrene blive gennemkogte i ca. 10 min. Hvis risen er tør, så spæd med lidt kogende vand.

Servér paellaen med citronbåde og godt brød.