Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Paella med kylling og skaldyr

Spises langsomt og længe med godt brød til.

Paella med kylling og skaldyr

© Anders Schønnemann

Til 8 personer

Her skal du bruge en paellapande, der er ca. 45 cm i diameter. Denne er købt særligt til sommerfesten på madeinspain.dk. Ellers brug to stegepander.

kyllingeoverlår 8 stk.
olivenolie
salt og peber
løg 1 stk., stort
hvidløg 4 fed
peberfrugt 3 stk., gerne snack-pebre
grødris 6 dl (eller paella-ris, men de er svære at finde)
vand ca. 1,2 l, kogende
safran 0,5 g, det svarer til ca. ½ tsk.
blåmuslinger 500 g
jomfruhummer 8 stk.
rejer 16 stk., store med skal
citroner 2 stk.
oliven

Brun kyllingen på begge sider i rigeligt med olie, og krydr med salt og peber.

Hak løg og hvidløg og svits i olien.

Skær peberfrugter i skiver, og svits med på panden.

Drys risen ud over panden.

Kom safran i en kande med 2 dl kogende vand og rør rundt. Kom resten af vandet i kanden, og hæld det hele over risen.

Drys salt over og lad risen simre i 30 min.

Læg nu de ordnede rå muslinger, jomfruhummer og rejer ned i risen, dryp lidt olivenolie henover og dæk med alufolie.

Lad risen koge mør og skaldyrene blive gennemkogte i ca. 10 min. Hvis risen er tør, så spæd med lidt kogende vand.

Servér paellaen med citronbåde og godt brød.

Relaterede Artikler