© Anders Schønnemann

Ovnstegt sild

En rigtig nordisk smagsoplevelse. Nærmere bestemt svensk – for her serverer man tyttebær til stegt fisk.

Ovnstegt sild

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 20 g blødt smør
  • 1 spsk. klippet dild
  • ½ kg kartofler
  • 4 stk. sildefileter, hele og ordnede
  • ¾ dl rasp, gerne gourmetrasp
  • 1 dl tyttebær
  • 1 spsk. rørsukker
  • koldt smør til fisken
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 225°.
  1. Rør det bløde smør med dild, og læg det på et stykke bagepapir.
  1. Rul det til en lille pølse, og kom i fryseren.
  1. Kog kartoflerne.
  1. Krydr sildefileterne på begge sider, og læg dem med skindsiden opad på en bradepande med bagepapir.
  1. Drys lidt rasp på, skær tynde skiver smør, og læg dem oven på raspen.
  1. Sæt silden midt i ovnen, og lad den blive gennemstegt og raspen gylden. Begynd at tjekke efter ca. 10 minutter.
  1. Rør tyttebær med sukker, og lad det trække lidt.
  1. Servér de stegte sild med kartofler, koldt dildsmør og de søde tyttebær.

Opskrift til 4 personer

blødt smør 40 g
klippet dild 2 spsk.
kartofler 1 kg
sildefileter 8 stk., hele og ordnede
salt og peber
rasp 1 ½ dl, gerne gourmetrasp
koldt smør til fisken
tyttebær 2 dl
rørsukker 2 spsk.

Sæt ovnen på 225°.

Rør det bløde smør med dild, og læg det på et stykke bagepapir. Rul det til en lille pølse, og kom i fryseren.

Kog kartoflerne. Krydr sildefileterne på begge sider, og læg dem med skindsiden opad på en bradepande med bagepapir. Drys lidt rasp på, skær tynde skiver smør, og læg dem oven på raspen.

Sæt silden midt i ovnen, og lad den blive gennemstegt og raspen gylden. Begynd at tjekke efter ca. 10 minutter.

Rør tyttebær med sukker, og lad det trække lidt.

Servér de stegte sild med kartofler, koldt dildsmør og de søde tyttebær.

Tallerken fra Medard de noblat.