© Anders Schønnemann

Ovnstegt makrel

Fisk er en lækker sommerspise, specielt når den som i denne opskrift serveres med grønt.

Sushi-risens syrlighed og sødme giver et godt modspil til den fede makrel. På samme vis balanceres mayonnaisen med en hel del wasabipasta i denne opskrift.

Opskrift til 4 personer
Sushi-ris:
sushi-ris 4 dl
vand 6 dl
riseddike 3 spsk.
sukker 1 spsk.
salt 1 tsk.
makrelfileter 8 stk.
salt og peber
radiser 1 lille håndfuld
agurk ½
brøndkarse 1 håndfuld
mayonnaise 4 spsk.
wasabipasta 1 spsk.
sesamfrø 2 spsk.

Sæt ovnen på 225 grader.

**Kog risen i 10 minutter. Sluk for blusset, og lad risen trække under låg i 10 minutter. Bland risvineddike, sukker og salt, og rør det i den kogte ris.

Læg makrelfileterne på en bradepande med bagepapir. Drys med salt, og steg dem i ovnen, til de bliver gyldne, det tager ca. 10 minutter.

Snit radiser og agurk, og rør wasabipastaen i mayonnaisen.

Server makrellen med salat vendt med brøndkarse og mayonnaise samt sushi-ris drysset med sesamfrø.**