Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ovnstegt makrel

Fisk er en lækker sommerspise, specielt når den som i denne opskrift serveres med grønt.

© Anders Schønnemann

Sushi-risens syrlighed og sødme giver et godt modspil til den fede makrel. På samme vis balanceres mayonnaisen med en hel del wasabipasta i denne opskrift.

Opskrift til 4 personer
Sushi-ris:
sushi-ris 4 dl
vand 6 dl
riseddike 3 spsk.
sukker 1 spsk.
salt 1 tsk.
makrelfileter 8 stk.
salt og peber
radiser 1 lille håndfuld
agurk ½
brøndkarse 1 håndfuld
mayonnaise 4 spsk.
wasabipasta 1 spsk.
sesamfrø 2 spsk.

Sæt ovnen på 225 grader.

**Kog risen i 10 minutter. Sluk for blusset, og lad risen trække under låg i 10 minutter. Bland risvineddike, sukker og salt, og rør det i den kogte ris.

Læg makrelfileterne på en bradepande med bagepapir. Drys med salt, og steg dem i ovnen, til de bliver gyldne, det tager ca. 10 minutter.

Snit radiser og agurk, og rør wasabipastaen i mayonnaisen.

Server makrellen med salat vendt med brøndkarse og mayonnaise samt sushi-ris drysset med sesamfrø.**

Relaterede Artikler