© Anders Schønnemann

Ovnstegt hane med rabarberkompot

Mør og saftig bliver den ovnstegte hane i sin sauce af øl, æblejuice og fløde. Med nye, kogte kartofler til en rigtig sommerklassiker.

Opskrift til 4 personer

bornholmerhane 1 stk.
salt og peber
piskefløde 1 dl
æblejuice 1 dl
majsstivelse 1 spsk.
pilsner 1 dl
rabarber 300 g
sukker ca. 100 g
kartofler 1 kg
kruspersille 1 bundt

Sæt ovnen på 225°.

_Læg hanen i en smurt ildfast form, og krydr med salt og peber.

Kom fløde og æblejuice i en skål, og rør majsstivelse ud heri. Kom også øl heri, og hæld det hele over hanen.

Sæt retten i ovnen, skru ned til 200°, og steg den i ca. 1 time og 15 minutter.

Spæd løbende fadet op med lidt kogende vand fra elkogeren.

Skær rabarberne i skiver, og kom dem i en gryde med sukkeret. Kog langsomt op, og lad det simre i 5 minutter. Smag evt. til med mere sukker, og afkøl.

Server hanen med sauce, nye kartofler, rabarberkompot og en masse friskhakket persille til.

Tallerken fra Royal Copenhagen._