Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ovnbagt helleflynder og savojkålssalat med kikærter

En opskrift hvor vi viser hvorfor helleflynder hører til havets bedste fisk – den er sund og velsmagende og har få ben.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

helleflynder 4 portionsstore stykker
salt & peber
smør 50 g
savojkål ½ hoved
salt 1 spsk.
citron 1 stk.
olie 3 spsk.
hvidvinseddike 1 spsk.
sennep 1 spsk.
sukker
kikærter 1-2 dåser, kogte
basilikumblade 1 håndfuld

Sæt ovnen på 200º. Snit kålen så fint, du kan. Kom den i en skål, og vend med salt og saft fra en halv citron. Læg fisken i en lille ildfast form, og drys med salt og peber. Fordel smørret over fisken. Tag et stykke bagepapir, krøl det sammen, og hold det under den kolde hane. Dryp af, fold ud og fordel papiret over fisken.

Bag fisken i ovnen i ca. 12 minutter. Kram kålen med din hånd, skyl den i koldt vand, og kram tør. Bland olie, eddike og sennep i en skål. Smag til med en anelse sukker. Vend kålen heri. Skyl kikærterne i koldt vand, afdryp, og vend dem i skålen sammen med basilikum. Tag fisken ud, og smag smørret i formen til med citronsaft. Servér fisken med citronsmør og salat.

Relaterede Artikler