Start med at klargøre din and. Dæk anden med et generøst lag salt, og tøm den for evt. indmad og steg det sammen med anden i et ovnfast fad. Først 1,5 time ved 120c.
Begynd derefter på rødkålen. Skær den ud i strimler og rist kålen af i en gryde. Tilsæt derefter eddike, sukker og krydderier, og lad det simre ved svag varme.
Asien skal skrælles, halveres, og fjernes for kerner.
Skær den derefter ud i ønsket størrelse. Kog sukker og eddike op, og lad det derefter køle ned til stuetemperatur.
Hæld derefter lagen henover asierne.
Skræl de små kartofler og kog dem (al dente) i saltet vand. Sigt vandet fra kartoflerne og fordel dem ud på et viskestykke, så de kan tørre.
Begynd nu på at lave din karamel. Tilføj sukker og en spsk. vand i en gryde og smelt det. (vandet hjælper med at karamellen ikke brænder på, før den smelter) når karamellen er gyldenbrun, tilsæt smør og til sidst kartoflerne.
Når din and har tilberedt de 1,5 time, tag den ud af ovnen og sigt væsken fra og gem den.
Skru nu ovnen op på 220c og steg anden yderligere 20-30 min.
Til saucen skal du smelte smørret, tilsæt derefter mel og pisk det sammen ved svag varme, indtil at de så småt karamelisere og bliver gyldenbrunt.
Tilsæt derefter den lune fond (evt lidt vand for konsistens) og lad det simre ca. 10 min. tilsæt til sidst fløde og smag til med ribsgele og salt.