© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

One-pot-torsk serveret med gedeoste-quesadillas

En lækker ret med masser af lækre grønne sager, en saltet blød ricotta og sprøde quesadillas.

Torsk med grøntsager, saltet ricotta og gedeoste-quesadillas

Onepot-torsk med masser af lækre grønne sager, en saltet blød ricotta og sprøde quesadillas.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Onepot-torsk

  • ½ squash
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. oregano
  • 1 dåser cherrytomater
  • 300 g torskefilet uden skind og ben
  • salt og peber
  • ½ bundt kruspersille

Saltet ricotta

  • ½ bæger ricotta
  • flagsalt

Gedeost-quesadillas

  • 2 fuldkornstortillaer
  • 50 g gedeost (eller cheddarost)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°.
  1. Skær squash og peberfrugt i tern.
  1. Hak løget, og pres hvidløget.
  1. Varm olie i en pande, som tåler at komme i ovnen.
  1. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst squash, peberfrugt og oregano, og steg yderligere et par minutter.
  1. Skær torsk i portionsstykker.
  1. Kom cherrytomater på panden, og vend rundt.
  1. Lav små fordybninger i tomatsaucen, og læg torsken i.
  1. Krydr med salt og peber, og læg låg på. Stil panden i ovnen i ca. 12 min., til fisken deler sig let i flager, når du trykker på den med en finger.
  1. Lun en tortilla ad gangen på en pande, og top med smuldret gedeost.
  1. Læg en tortilla over, og tryk dem let sammen.
  1. Tag brødene af panden, og skær dem i trekanter.
  1. Rør ricotta med flagesalt efter smag.
  1. Tag panden ud af ovnen, og top med små klatter ricotta.
  1. Drys med persille, og servér med gedeost-quesadillas.