
Ølbraiserede svinekæber med appelsinsalat og mos
Simremad tager tid, men er nemt, fordi det passer sig selv.
AfLone Kjær
Ølbraiserede svinekæber: Lone Kjærs opskrift
4 personer
Det skal du bruge:
Ølbraiserede svinekæber
- løg 2 stk.
- gulerødder 4 stk.
- knoldselleri ½ stk.
- svinekæber 500 g afpudsede
- hvedemel 2 spsk.
- bacon 100 g i tern
- olivenolie 3 spsk.
- hvidløg 2 fed presset
- øl 33 cl mørk - fx Brown Ale
- urtebouillon 2 dl
- rosmarin 3 kviste
- laurbærblade 2 stk.
- salt og peber
- evt. balsamico
Appelsinsalat
- rødløg 2 stk.
- salt 1 spsk. groft
- appelsiner 4 stk.
- oliven 2 spsk. sorte
- persille 1 bundt bredbladet
Kartoffelmos
- kartofler 1 kg
- mælk 1-2 dl
- smør 50 g
- salt og peber
Sådan laver du dine ølbraiserede svinekæber:
- Hak løgene, skræl gulerødder og knoldselleri, og skær det hele i små tern.
- Vend svinekæberne i mel.
- Steg baconet sprødt i en stegegryde, og læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
- Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri.
- Tag grøntsagerne op.
- Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet.
- Kom bacon og grøntsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved.
- Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.
- Smag retten til med salt, peber og evt. lidt balsamico.
- Skær løgene i tynde skiver, læg dem i et dørslag, og drys med salt. Kram dem godt, og lad dem hvile ca. 30 min.
- Skyl løgene fri for salt, og vrid dem fri for vand.
- Skær appelsinerne i fileter, skyl persillen, og vend appelsinfileterne med løg, persilleblade og oliven.
- Skræl kartoflerne, og kog dem, indtil de er møre.
- Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne med lun mælk.
- Tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber.
- Servér svinekæberne med kartoffelmos og appelsinsalat.