© Anders Schønnemann Hovedret Ølbraiserede svinekæber med appelsinsalat og mos Simremad tager tid, men er nemt, fordi det passer sig selv. Af Lone Kjær — 17. januar 2014 Ølbraiserede svinekæber Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Ølbraiserede svinekæber 1 løg 2 gulerødder ¼ knoldselleri 250 g svinekæber, afpudsede 1 spsk. hvedemel 50 g bacon i tern 1½ spsk. olivenolie 1 fed hvidløg, presset 16 cl mørk øl - fx Brown Ale 1 dl urtebouillon 1½ kviste rosmarin 1 laurbærblade salt og peber evt. balsamico Appelsinsalat 1 rødløg ½ spsk. groft salt 2 appelsiner 1 spsk. sorte oliven ½ bundt bredbladet persille Kartoffelmos ½ kg kartofler 1 dl mælk 25 g smør salt og peber Sådan gør du Hak løgene, skræl gulerødder og knoldselleri, og skær det hele i små tern. Vend svinekæberne i mel. Steg baconet sprødt i en stegegryde, og læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grøntsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom bacon og grøntsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Smag retten til med salt, peber og evt. lidt balsamico. Skær løgene i tynde skiver, læg dem i et dørslag, og drys med salt. Kram dem godt, og lad dem hvile ca. 30 min. Skyl løgene fri for salt, og vrid dem fri for vand. Skær appelsinerne i fileter, skyl persillen, og vend appelsinfileterne med løg, persilleblade og oliven. Skræl kartoflerne, og kog dem, indtil de er møre. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne med lun mælk. Tilsæt smør, og smag mosen til med salt og peber. Servér svinekæberne med kartoffelmos og appelsinsalat. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Lammekrone med ærter a la francaise, nye kartofler og rødvinsglace Hovedret Dhal i grøn karry med søde kartofler og spinat Hovedret Lammekrone på spinat-kartoffelcreme, grillede asparges og brændte løg med ramsløgolie Hovedret Toscansk kartoffelsuppe med salsiccia og kål Hovedret Svinemørbrad med sprøde rødder, palmekål og pebersauce